Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 4. 2015,
8.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Razingar slovenska hokejska reprezentanca risi

Sreda, 29. 4. 2015, 8.47

8 let

Tomaž Razingar: Po eni strani moramo ostati skromni, po drugi pa biti zelo predrzni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tomaž Razingar pri 36 letih odhaja na osmo svetovno prvenstvo elitne divizije. Za slovensko izbrano vrsto je nastopil 204-krat, na prvenstvih elite pa dosegel 14 golov in 14 podaj.

"Lepo je slišati, da nimaš samo največ tekem za reprezentanco, ampak da se tudi v kakšni še pomembnejši statistiki vidi, da vanjo spadaš," je novinarjem, še preden so se risi odpravili v Nemčijo, kjer bodo danes z domačini odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom 79. svetovnega prvenstva, razlagal najizkušenejši slovenski reprezentant Tomaž Razingar. Kot glavni cilj na turnirju na Češkem je izpostavil obstanek med elito: "Velikokrat nam ni uspelo ostati v skupini A, prav obstanek pa je naš glavni cilj tudi tokrat. In glede na to, da je hokej ekipni šport, je to veliko bolj merodajno kot osebna statistika."

Dober začetek prvenstva je pomemben, ni pa ključen

Rise torej danes zvečer v Berlinu čaka še zadnji in najresnejši preizkus pripravljenosti, že v soboto pa se bodo v Ostravi spopadli z reprezentanco Belorusije. Dober začetek prvenstva je izjemno pomemben, pravi 36-letni Jeseničan: "Tako kot povsod je štart izredno pomemben in tudi na tem svetovnem prvenstvu bo. Tu ni nobene filozofije, vemo, da je bilo dostikrat, ko smo slabo štartali, tudi prvenstvo za nas bolj slabo. Vseeno pa sam štart ni ključen. Tu je sedem tekem in vsaka bo pomembna. Poskušati bo treba presenetiti kakšne favorite, tiste, proti katerim računamo na zmago, pa pač premagati."

"Igramo dober, moderen hokej in ekipa verjame vase"

Raza je bil del reprezentance na vseh sedmih prvenstvih elite, še predobro se spominja tistih, na katerih si risi niso priigrali obstanka. To jim je nazadnje uspelo leta 2005 v Avstriji, sicer so ves čas kolobarili med prvim in drugim razredom svetovnega hokeja. "Nekaj se moramo tudi iz tega naučiti," je dejal kapetan reprezentance in dodal: "V zadnjem obdobju se je naša igra popravila. Igramo dober, moderen hokej in ekipa verjame vase. To je ena teh prednosti, tudi če kakšna stvar ne gre v želeno smer."

"Po eni strani moramo ostati skromni, po drugi pa biti zelo predrzni"

V tretjem napadu bo Razingar ob Marcelu tokrat pogrešal mlajšega od bratov Rodman, poškodovanega Davida, a pravi, da bo selektor Matjaž Kopitar že našel pravo rešitev. V pripravljalnih tekmah je Davida Rodmana nadomeščal Žiga Pance. "Vsak bo moral dodati svoje. Imamo dva igralca, ki močno izstopata, Anžeta in Jana (Kopitarja in Muršaka, op. p.), preostali pa bomo morali dodati svoj kamenček v ta mozaik, da se bomo iz Češke vrnili nasmejani," je še pojasnil izkušeni napadalec, o novih obračunih s hokejskimi velesilami pa dodal: "Po eni strani moramo ostati skromni, po drugi pa biti zelo predrzni. Zakaj pa ne, izgubiti nimamo ničesar. Pustimo se presenetiti."

Ne spreglejte