Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
18.05

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Todd McLellan Los Angeles Kings

Petek, 2. 2. 2024, 18.05

2 meseca, 2 tedna

Todd McLellan ni več trener Los Angeles Kings

Kralji po črni rezultatski seriji odpustili trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Todd McLellan, Los Angeles Kings | Todd McLellan ni več trener Kraljev. | Foto Reuters

Todd McLellan ni več trener Kraljev.

Foto: Reuters

Vodstvo kalifornijskega kluba Los Angels Kings se je po slabi rezultatski seriji odločilo za trenersko menjavo. Todd McLellan se je tako poslovil od vloge, ki jo je opravljal od sezone 2019/20. Do konca tekmovalnega obdobja bo čevlje glavnega trenerja nosil dozdajšnji pomočnik Jim Hiller.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar in Kralji le ustavili prosti pad

Potem ko so Kralji Anžeta Kopitarja še v začetku decembra zasedali drugo mesto zahodne konference in pacifiške divizije, se je rezultatska krivulja konec lanskega leta in januarja obrnila močno navzdol. Na zadnjih 17 tekmah so zmagali le trikrat, zdrsnili na sedmo mesto zahoda oziroma četrto v pacifiški diviziji, kjer za zdaj še držijo v rokah wild-card vstopnico za končnico, a zasledovalci niso daleč.

Med premorom za tekmo zvezd lige NHL se je tako vodstvo odločilo, da gredo s Toddom McLelanom vsak svojo pot. Kanadčan je trenerske vajeti kalifornijske zasedbe prevzel pred sezono 2019/20, v zadnjih dveh tekmovalnih sezonah ga je vodil v končnici, v obeh letih so obstali v konferenčnem četrtfinalu. Moštvo iz mesta angelov bo do konca sezone kot glavni trener vodil dozdajšnji pomočnik Jim Hiller, ki je bil v tej vlogi od junija 2022.

"Sprememba je v tem trenutku nujna"

"Toddu se želimo zahvaliti za njegovo trdo delo in predanost organizaciji. Opravil je izjemno delo, z njim smo se premaknili naprej, pozitivno je vplival na našo skupnost. To ni bila lahka odločitev, a menili smo, da je sprememba v tem trenutku nujna. Jim je cenjen član našega osebja, ki dobro pozna naše igralce. Prepričani smo v njegovo sposobnost, da učinkovito vodi našo ekipo v tem ključnem času," je ob menjavi v izjavi za javnost dejal generalni direktor dvakratnih prvakov Rob Blake.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA Kings (@lakings)

Šesta trenerska žrtev

McLellan je šesti trener v NHL, ki so ga odpustili v tej sezoni. Pred njim so se od trenerskih taktirk morali posloviti Lane Lambert - New York Islanders (zamenjal ga je Patrick Roy), D. J. Smith - Ottawa Senators (Jacques Martin), Craig Berube - St. Louis Blues (Drew Bannister), Dean Evason - Minnesota Wild (John Hynes) in Jay Woodcroft - Edmonton Oilers (Kris Knoblauch).

Columbus Blue Jackets,
Sportal Zmagi za ekipi z dna lestvice lige NHL
Ne spreglejte