Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2014,
10.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

legionarji Mitja Robar Luka Vidmar Mlada Boleslav CSKA Moskva Jan Muršak Andrej Tavželj Matic Podlipnik Miha Štebih Dukla Jihlava Češke Budejovice Jurij Repe

Sreda, 20. 8. 2014, 10.17

7 let, 12 mesecev

Tavželj dvakrat v mrežo Kovačevičevih, Mlada se ne da

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rezultatsko uspešne igre na turnirju kaže Toros Neftekhamsk Andreja Tavžlja, ki je dvakrat zadel. Mlada Boleslav Mitje Robarja in Luke Vidmarja do šeste zaporedne zmage.

Za Moskovčani je že sedma pripravljalna tekma, tokrat so se pomerili s švicarskim prvoligašem, ki je zadnja leta vselej pri dnu lestvice, in prišli do šeste zmage. Muršakovi so končni rezultat proti Rapperswilu 3:1 postavili v zadnji minuti tekme, ko so zadeli v nebranjeno mrežo.

Pestri dnevi so za ekipama dveh Slovencev, ki si kruh služita v ligi VHL. Na turnirju v spomin na Vasilija Tarasova med drugimi igrata Kuban iz Krasnodarja (Sabahudin Kovačevič) in Toros Neftekhamsk (Andrej Tavželj). Bolje kaže zadnjemu, ki je na uvodu turnirja s 6:0 nadigral Kuban, z dvema zadetkoma (vodstvo 2:0 in 5:0) se je izkazal Tavželj, nato pa še tesno z 2:1 ugnal Tjumen. Slabše pa gre Kovačevičemu Kubanu, ki je prvi dve tekmi turnirja visoko izgubil (0:6), na tretji pa le prišel do minimalne zmage s 4:3. Slovenskega branilca ni bilo v kadru svojega moštva.

Aktivni so bili tudi Čehi, Dukla Jihlava Matica Podlipnika in Mihe Štebiha je s 4:1 odpravila nasprotnika iz druge češke lige Havličkuv Brod. Jurij Repe je s soigralci Havirova s 3:1 premagal slovaško Žilino, z enakim rezultatom je slavil Rok Pajič s Češkimi Budejovicami – premagali so Slavijo Trebič.

Odličen niz zmag je nadaljevala Mlada Boleslav, Mitja Robar, Luka Vidmar in druščina so do šestega zaporednega slavja prišli z zmago z 2:0 nad Orli iz Znojma.

Od EBEL-ligašev je bil v akciji še Innsbruck, ki je z 2:1 – en zadetek je prispeval nekdanji zmaj Jeff Ulmer – premagal švicarskega drugoligaša Thurgau. Madžarski hudiči pa so s 4:1 – enkrat je zatresel tudi Frank Banham – odpravili slovaškega podprvaka Nitro.

Ne spreglejte