Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
15.45

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Fischtown Pinguins liga DEL gledalci Kölner Haie

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 15.45

1 mesec, 2 tedna

Največ navijačev si je ogledalo domače tekme Kölner Haie, najbolj obiskana je nemška DEL

Po več kot 20 letih sprememba na vrhu: v Kölnu z rekordnim številom navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Kölner Haie, gledalci | Hokejisti nemškega prvoligaša Kölner Haie so v rednem delu letošnje sezone domače tekme igrali pred najštevilčnejšim občinstvom – po 22 letih so na vrhu zamenjali švicarski Bern.  | Foto Guliverimage

Hokejisti nemškega prvoligaša Kölner Haie so v rednem delu letošnje sezone domače tekme igrali pred najštevilčnejšim občinstvom – po 22 letih so na vrhu zamenjali švicarski Bern.

Foto: Guliverimage

Sezone v evropskih hokejskih ligah so se že prevesile v za hokejiste in navijače najbolj razburljiv del, končnico. Na vrhu lestvice obiska tekem rednih delov sezon v evropskih ligah se je po 22 letih zgodila sprememba. Prevlado švicarskega Berna je končal nemški prvoligaš Kölner Haie. Njegove domače obračune si je v povprečju ogledalo kar 16.993 gledalcev. To je nov rekord, ne samo za nemški kolektiv, ampak tudi na splošno v Evropi. Največ navijačev je po novem obiskalo tekme prav v nemški ligi.

Jan Urbas
Sportal Jan Urbas in Žiga Jeglič v igri za najboljšega napadalca nemške lige

Švicarski prvoligaš Bern je po več kot dveh desetletjih predal prvo navijaško mesto nemškemu prvokategorniku Kölner Haie

Hokejisti nemškega kolektiva so na domačih tekmah v rednem delu sezone igrali pred povprečno 16.993 gledalci, kar je nov rekord, poroča uradna spletna stran nemške elitne hokejske lige DEL.

Prejšnjega je s 16.399 iz sezone 2016/17 držal Bern. Obračune švicarskega kolektiva si je v rednem delu tega tekmovalnega obdobja v povprečju ogledalo 15.490 gledalcev. 

Domače tekme si je v Lanxess Areni v povprečju ogledalo 16.993 gledalcev. | Foto: Guliverimage Domače tekme si je v Lanxess Areni v povprečju ogledalo 16.993 gledalcev. Foto: Guliverimage

Domače tekme Kölna, ki se trenutno bori za četrtfinalno vstopnico, si je v rednem delu v Lanxess Areni ogledalo več kot 440 tisoč gledalcev. Dvorana na hokejskih tekmah uradno sicer sprejme 18.500 gledalcev.

Vodstvo kluba je lahko s prodajo vstopnic nadvse zadovoljno, številke so primerljive tudi z nekaterimi klubi na največji hokejski sceni, ligi NHL. Nemški klub ima v povprečju več gledalcev kot Columbus, Buffalo, Anaheim, San Jose, Winnipeg in Arizona.

V povprečju je bilo na tekmi lige DEL v rednem delu 7.160 gledalcev, kar je nov nemški rekord. Prizor iz razprodane dvorane nemškega prvoligaša Adler Mannheim. | Foto: Guliverimage V povprečju je bilo na tekmi lige DEL v rednem delu 7.160 gledalcev, kar je nov nemški rekord. Prizor iz razprodane dvorane nemškega prvoligaša Adler Mannheim. Foto: Guliverimage

Največ gledalcev na tekmah prve nemške lige

Ni pa na vrhu po obiskanosti le nemški klub, temveč kar celotna nemška liga DEL, ki postaja vse bolj priljubljena in je s prvega mesta izrinila švicarsko. V povprečju je bilo na tekmi lige DEL v rednem delu 7.160 gledalcev, kar je nov nemški rekord.

Prejšnja najvišja povprečna številka je bila 6.647 iz sezone 2015/16. Na tekmi švicarske prve lige je bilo v tej sezoni v povprečju 7.131 gledalcev.

Večje povprečno število gledalcev ima le še najkakovostnejša hokejska liga na svetu NHL.

Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage "Slovenski" Bremerhaven v končnico s prvega mesta

Med nemško elito igrajo tudi Slovenci, napadalci Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič so že lep čas člani Fischtown Pinguins, branilec Blaž Gregorc pa se je klubu pridružil februarja.

Moštvu iz Bremerhavna je šlo v rednem delu odlično, končal je na prvem mestu, Urbas in Jeglič pa sta se znašla med tremi kandidati za najboljšega napadalca lige rednega dela sezone. Njihove domače tekme si je v povprečju ogledalo 4.478 gledalcev.

Kje so Olimpija, Jesenice, Celje?

Uradna številka pravi, da si je tekme Olimpije v povprečju ogledalo dobrih 1.400 gledalcev.  | Foto: www.alesfevzer.com Uradna številka pravi, da si je tekme Olimpije v povprečju ogledalo dobrih 1.400 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Največje povprečno število gledalcev na domačih tekmah v rednem delu sezone v IceHL je imel Dunaj, in sicer uradni podatek pravi, da 4.148 gledalcev. Na zadnjem mestu lestvice je ljubljanska HK SŽ Olimpija s 1.447 gledalci.

V prvem delu Alpske lige si je v povprečju največ gledalcev ogledalo domače tekme Zell am Seeja (1.796), HDD Sij Acroni Jesenice je glede na uradno spletno stran lige na četrtem mestu (v povprečju 719 gledalcev na tekmo v dvorani Podmežakla), HK RST Pellet Celje pa je z 204 gledalci na tekmo na 13. mestu.

Gledano celotno sezono je prvi Zell am See, ki je edini prek tisočice (1.788), Jeseničani na četrtem mestu so pri 728 gledalcih na tekmo, Celjani na 13. pa pri 242.

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Olimpija pri dveh zmagah, a Jeseničani so se ji doma bolje upirali
Ne spreglejte