Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
11.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Norveška Sparta Sarpsborg Storhamar Dragons

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 11.51

6 let, 6 mesecev

Maratonskih 217 minut igre na Norveškem

Ste utrujeni? Kako so šele oni. Tekmo so začeli ob 18.00, končali ob 2.33.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Ko so hokejisti Storhamar Dragons in Sparta Sarpsborg v nedeljo ob 18. uri začeli peto četrtfinalno srečanje norveške lige Get-ligaen, si nihče ni mislil, da bo zmagovalec znan šele v ponedeljek ob 2.33. V osmem podaljšku je domnevno rekordno dolgo hokejsko tekmo odločil Joakim Jensen.

Norveški napadalec Jensen je v zgodnjih ponedeljkovih urah odrešil hokejiste dveh domačih klubov, ki sta v četrtfinalni seriji poskrbeli za najdaljšo hokejsko tekmo v zgodovini.

Člani Storhamar Dragons in Sparta Sarpsborg so v nedeljo na terenu prvih pri izidu 2:2 v zmagah začeli peto četrtfinalno tekmo. Domači so povedli v 29. minuti, gostje pa izenačili na začetku zadnje tretjine. Redni del se je končal brez zmagovalca, tako da je sledil podaljšek in lov za zlatim golom.

Odločitev po osmih urah in pol

Takrat nihče ni pomislil, da bo potrebnih kar osem podaljškov, 217 minut čiste igre (običajno toliko časa trajajo tri hokejske tekme in pol) in debelih osem ur, da bi dobili zmagovalca. Obe moštvi sta imeli v podaljšanih igrah priložnosti, a igralcem, ki so bili iz podaljška v podaljšek bolj utrujeni, ni uspelo premagati nasprotnikovega vratarja.

Ob 2.33 zjutraj, ko je na tribunah vztrajalo še precej gledalcev, pa je le prišel zadetek, na katerega so dolgo čakali. Po 217 minutah in 14 sekundah je mrežo Sparte zatresel Joakim Jensen in Storhamarju prinesel zmago z 2:1.

Storhamar zdaj vodi s 3:2 v zmagah, za preboj v polfinale potrebuje še eno zmago. Časa za počitek ekipi nimata, saj bo šesta tekma na sporedu že v torek, ko se bosta srečali na ledeni ploskvi Sparte, za katero je v preteklosti igral slovenski vratar Gašper Krošelj.

Najdaljšo hokejsko tekmo v ligi NHL so leta 1936 odigrali hokejisti Detroita in Montreala. V finalu lige je Detroit Wings v šestem podaljšku po 176 minutah in 30 sekundah premagal Montreal Maroons.

 

Peta četrtfinalna tekma Get-Ligaen, nedelja, 13. marec, ponedeljek, 14. marec:

Storhamar
: Sparta Sarpsborg 2:1* (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
De la Rose 29., Jensen 218.; Knold 43.

*v osmem podaljšku
Ne spreglejte