Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Rakovec

Petek, 25. 9. 2015, 17.55

8 let

Sprememba tekmovalnega sistema IIHF ni v najboljšem interesu športa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Hokejski zvezi Slovenije (HZS) niso zadovoljni z zadnjo odločitvijo Mednarodne hokejske zveze (IIHF).

Odločitev Mednarodne hokejske zveze (IIHF) o spremembi načina napredovanja in nazadovanja reprezentanc med Elitno divizijo in Skupino A Divizije I na svetovnih prvenstvih prihodnje leto, ki je bila sprejeta na nedavnem polletnem kongresu IIHF v Dubrovniku, po mnenju vodstva Hokejske zveze Slovenije (HZS) ni v najboljšem interesu športa.

HZS bo skupaj z ostalimi prizadetimi zvezami, po prejemu ustrezne dokumentacije s strani krovne mednarodne organizacije, le to preučila ter se skupaj z ostalimi zvezami odločila o nadaljnjih korakih.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec je na polletnem kongresu IIHF, skupaj s predstavniki hokejskih zvez Avstrije in Poljske, odločno protestiral zoper predlog, da v primeru, ko bi na prihodnjem svetovnem prvenstvu Elitne divizije zadnji dve mesti v Skupini B zasedli Francija in Nemčija, ki sta so-gostiteljici svetovnega prvenstva v tej skupini leta 2017, ne bi v nižjo skupino nazadovala nobena izmed njiju. Tako bi v Skupino A Divizije I nazadovala zgolj zadnjeuvrščena reprezentanca v Skupini A Elitne divizije, medtem ko bi navzgor, namesto običajnih dveh, napredovala le prvouvrščena ekipa iz Skupine A Divizije I, v kateri bo naslednje leto v Katovicah igrala tudi slovenska reprezentanca.

Vodstvo HZS razume interes sleherne gostiteljice hokejskih prvenstev za promocijo športa na nacionalnem nivoju, vendar pa ocenjuje, da je bilo v omenjenem primeru na voljo dovolj časa za iskanje primernejše rešitve, saj je bila odločitev o francosko-nemškem so-gostiteljstvu svetovnega prvenstva hokejske elite v letu 2017 sprejeta že v Stockholmu pred tremi leti. Odločitve, ki so sprejete preglasovanjem, po mnenju HZS, ne spodbujajo tekmovalnosti in niso v najboljšem interesu športa.

V kolikor bo navedena odločitev IIHF obveljala, Hokejska zveza Slovenije in Risi razumemo to kot dodatni izziv in motivacijo, da si na svetovnem prvenstvu v Katovicah z uspešno igro zagotovimo vrnitev v Elitno divizijo.

Ne spreglejte