Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
10.56

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
liga KHL Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava SKA Sankt Peterburg

Natisni članek

Četrtek, 29. 1. 2015, 10.56

6 let, 10 mesecev

Slovan ugnal veliki SKA, Muršak z zmagovitim zadetkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Sreda v ligi KHL je bila za Slovence uspešna. Zadnje moštvo zahoda, Slovan Žige Jegliča in Roka Tičarja, je premagalo drugi SKA. Jan Muršak je ob zmagi CSKA nad Avangardom prispeval zmagoviti zadetek.

Moštvo iz slovaške prestolnice, ki se oklepa zadnjega mesta zahodne konference, je niz petih porazov končalo na težkem gostovanju pri SKA iz Sankt Peterburga, drugouvrščeni ekipi Kontinentalne hokejske lige.

Slovaki, pred dnevi so ostali brez dveh napadalcev – Michal Vondrka se je preselil k Sparti iz Prage, Stefan Ruzicka k Trinecu –, so prek Ladislava Nagyja povedli v 25. minuti. Rusi so lovili izenačenje in ga prek Jimmieja Ericssona ujeli v 47. minuti, v zadnji tretjini so bili SKA-jevci strelsko bolj nevarni (razmerje strelov zadnje tretjine 14:2), a jim razpoloženega vratarja Slovana Johana Backlunda do konca rednega dela ni uspelo ugnati. Sledil je podaljšek, v katerem več kot 12 tisoč gledalcev ni videlo zadetka, tako da je o zmagovalcu odločala loterija, po kateri so se z 1:2 veselili člani Slovana. V drugi seriji kazenskih strelov je bil uspešen slovenski napadalec Žiga Jeglič, zmagovalca pa je v tretji odločil Tomas Netik.

Jeglič je igral 14 minut in pol in v rednem delu enkrat ustrelil, Rok Tičar je na ledu preživel slabih 16 minut, dvakrat streljal in dobil štiri od 13 sodniških metov.

Muršak petič odločil

Zmagalo je tudi vodilno moštvo lige CSKA Jana Muršaka, ki je ob slavju nad Avangardom (četrti na vzhodu) z 2:4 prispeval zmagoviti zadetek. Moskovčani so na prvi odmor odšli z zadetkom prednosti (1:2), ki jo je v 28. minuti s strelom z vrha krogov zvišal Muršak (video) in trenerja gostiteljev prisilil, da je posegel po vratarski menjavi. A Avangardu poteza ni prav veliko pomagala, saj so CSKA-jevci že 40 sekund pozneje prek Bogdana Kiselevicha zvišali na 1:4. Domači so do konca srečanja ublažili poraz, a kaj več od zadetka Nikite Pivtsakina jim ni uspelo.

Slovenski napadalec, petič letos je odločil zmagovalca, je igral 15 minut in 40 sekund, trikrat streljal in si prislužil dve mali kazni. CSKA ostaja na vrhu, pet točk manj in dve tekmi več ima najbližji zasledovalec SKA, tretji je Jokerit, ki si je v sredo privoščil poraz proti Medveščaku.

Nova tekma CSKA čaka v petek, ko bo gostoval pri Astani, Slovan se bo takrat v gosteh pomeril z Jokeritom.

Ne spreglejte