Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
11.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tomaž Razingar Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo risi

Petek, 25. 4. 2014, 11.50

8 let

Sladko darilo za kapetana, misli pa pri zmagi nad Avstrijci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petek je v Gojangu tekmovanja prost dan. Naša reprezentanca ga je izkoristila za počitek pred ključno tekmo z Avstrijo, na kateri se bo odločalo o eliti. Kapetan risov je za rojstni dan prejel torto.

Večina igralcev je petkov dopoldan v južnokorejskem Gojangu izkoristila za krajši izlet, nekateri so opravili trening, vsi skupaj pa so kapetanu risov Tomažu Razingarju, ki je dobil tudi sladko darilo, čestitali za 35. rojstni dan. "Rojstni dan kot rojstni dan (smeh). Bolj kot to je pomembno, da smo vsi že osredotočeni na jutrišnjo tekmo, ki jo moramo dobiti. Videli smo, da je dal en avstrijski napad (Thomas Koch, Thomas Hundertpfund in Brian Lebler, op. a.) ogromno golov. V svoji igri imamo rezerve. Vse štiri peterke bomo morale odigrati kakovostno vseh 60 minut. Da lahko vsi igramo kakovostno, smo med prvenstvom že dokazali. Jutri pa moramo to 'zložiti' v vseh 60 minut. Če bomo igrali tako, kot smo na Dunaju (pred odhodom v Južno Korejo so risi na pripravljalni tekmi Avstrijo premagali v podaljšku s 3:2, op. a.), sem prepričan, da bomo na koncu veseli," pred odločilno tekmo prvenstva razmišlja Razingar.

Da bi se vsem odprlo

Tudi selektor Matjaž Kopitar je z mislimi že pri Avstriji, a je v pogovoru s Hokejsko zvezo Slovenije najprej komentiral četrtkovo zmago nad Ukrajino: "Tekma proti Ukrajini je ena najbolj pozitivnih stvari. Po tistem res lepem power-playu Ukrajine se niti za milimeter niso pomaknili nazaj, ampak so še bolj z željo napadali in dosegli izenačujoči zadetek, ki je Ukrajincem spodrezal krila. Do konca smo nato odigrali zelo dobro."

Oseminštiridesetletni strateg si želi, da njegovim fantom ne bi bilo treba toliko garati za vsak zadetek: "To, koliko mi garamo za vsako točko, je res neverjetno. Ogromno garanja, drsanja in želje za vsak gol. Realizacija je naša težava, ampak tega nočem preveč poudarjati, saj je to že tako preveč zasidrano v naših glavah. Upam, da se bo v soboto odprlo vsem. Verjamem, da bomo imeli veliko priložnosti, in mislim, da smo dovolj kakovosten nasprotnik, da lahko igramo normalno, kar bomo tudi naredili."

Zaradi udarnega napada ne bodo snovali posebne obrambne taktike

Avstrijce, ki so pred prvenstvom tožili nad pomladitvijo reprezentance in se skoraj že vnaprej predali, na vrhu drži predvsem prvi napad. Thomas Koch, Thomas Hundertpfund in Brian Lebler so udarna trojica, ki je od 19 avstrijskih zadetkov zrežirala deset golov – Lebler šest, Hundertpfund štiri, Koch pa je ob zadetkih kar desetkrat podal. Napad, ki ga bo treba imeti ves čas pod nadzorom.

"Zdaj imajo največ točk in so nevarni. A zaradi tega nekega posebnega pritiska na svoje igralce ne bom izvajal. Pazili bomo, da bo ob napadu Koch, Lebler, Hundertpfund vedno pravi napad igral na njih. Ne bomo pa snovali posebne obrambne taktike za njih, ker dosegajo zadetke iz zelo nepredvidljivih položajev. Leblerju, ki je res dober igralec, dejansko pade v gol vse. Vsekakor so nevarni, a mislim, da imamo tudi mi svoja orožja," je pogovor končal slovenski selektor, ki bo s svojimi varovanci na preizkušnji v soboto od 9. ure naprej.

Ne spreglejte