Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Winnipeg Jets Red Bull Salzburg liga NHL

Sreda, 7. 10. 2015, 12.52

8 let

Sezono začel v ligi EBEL, zdaj ima v žepu NHL-pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijci dobivajo novega NHL-ovca. Thomas Raffl je uspešno prestal pripravljalni kamp Winnipeg Jets, ki se je z napadalcem dogovorili za enoletno pogodbo. Sezono bo sicer začel pri AHL-podružnici.

Še enemu severnemu sosedu je uspel preboj onkraj Atlantika, a na največjo sceno bo moral Thomas Raffl še malce počakati. Igre na Koroškem rojenega 29-letnika niso ostale skrite vodstvu NHL-ovca Winnipeg Jets. Ta je kapetanu avstrijske reprezentance na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki je bil vse od novembra 2010 soigralec Luke Gračnarja pri Salzburgu, septembra ponudil priložnost za dokazovanje na pripravljalnem kampu. Raffl je s svojimi predstavami prepričal odgovorne pri Winnipegu, s katerim so se v torek dogovorili za enoletno sodelovanje. Vrednost pogodbe je po pisanju uradne spletne strani kluba 575.000 dolarjev (skoraj 525 tisoč evrov).

"Zahvaljujemo se organizaciji Red Bull Salzburga, da je omogočila sodelovanje Thomasa in Winnipeg Jets," se je generalni direktor Winnipega Kevin Cheveldayoff zahvalil tudi za dovoljenje avstrijskim prvakom, pri katerih je imel Raffl še veljavno pogodbo.

Avstrijski napadalec, ki se je v zadnji sezoni na 52 tekmah rednega dela izkazal s 53 točkami (26 zadetkov, 27 podaj), v končnici pa na 13 tekmah dodal še pet golov in štiri podaje, je sezono začel na Solnograškem. Za rdeče bike je odigral le eno tekmo, na kateri je zadel in podal.

Mlajši je že v ligi NHL

Thomas, ki bo čez lužo najprej zaigral v ligi AHL pri klubu Manitoba Moose, se je tako pridružil mlajšemu bratu Michaelu Rafflu, članu Philadelphia Flyers. V najmočnejši hokejski ligi bodo Avstrijci spremljali še dva.

Za Thomasa Vaneka bo to že 11. sezona v NHL, nosil bo dres Minnesote, za novopečenega člana Toronta Michaela Grabnerja pa šesta.

Ne spreglejte