Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
18.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jevgenij Malkin Sidney Crosby

Četrtek, 13. 6. 2013, 18.05

7 let, 12 mesecev

Šestinsedemdeset milijonov dovolj, da Malkin ostaja Pingvin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zvezdnik Pittsburgha Jevgenij Malkin bo tudi v prihodnje navduševal navijače iz jeklarskega mesta. Z vodstvom kluba se je dogovoril za osemletno pogodbo težko 76 milijonov ameriških dolarjev.

Po bolečem porazu v konferenčnem finalu si vodstvo Pittsburgha ni vzelo čas za žalovanje, ampak nemudoma začelo vleči poteze za naprej. Najprej je razblinilo dvome o trenerskem mestu in z Danom Bylsmo podaljšalo pogodbo za dve leti. Sedaj pa je na veselje navijačev podaljšalo še pogodbo z napadalcem Jevgenijem Malkinom. Slednji je podpisal osemletno pogodbo, ki mu bo skupaj prinesla 76 milijonov ameriških dolarjev oziroma na sezono 9.5 milijona ameriških dolarjev. Za podpis nove pogodbe pa je prejel še dodatni bonus v višini 10 milijonov ameriških dolarjev. Pogovori o podaljšanju pogodbe naj bi potekali dober teden, dogovor pa je bil sklenjen v sredo pozno zvečer. Ruski napadalec si je namreč želel, da se stvari uredijo, še preden se vrne v Moskvo.

Malkin je bil sicer na naboru leta 2004 izbran kot drugi, pred njim je bil le rojak Aleksander Ovečkin. V sedmih sezonah v dresu Pingvinov je odigral 541 tekem in zbral 657 točk. ''Zelo sem vesel, da ostajam v Pittsburghu. Rad imam mesto in navijače. Imamo dobro ekipo in upam, da nam bo znova uspelo osvojiti Stanleyjev pokal,'' je bil po podaljšanju pogodbe jedrnat 26-letni napadalec.

Pittsburgh bo tako še lep čas imel enega najmočnejših centrskih navez, Sidney Crosby je lanskega junija podaljšal pogodbo za 12 let. Sedaj bo zanimivo spremljati, ali bo vodstvo skušalo prepričati o ostanku tudi branilca Krisa Letanga. Slednji naj bi bil pripravljen podaljšati pogodbo za najmanj pet let, na sezono pa naj bi zahteval med sedmimi in osmimi milijoni ameriških dolarjev. V tem primeru bi imeli Pingvini v proračunu malo manevrskega prostora, saj v ligi NHL obstaja zgornja meja proračuna. Ekipe, ki ga presežejo, morajo namreč plačati kazen. ''Seveda bo sedaj prišel na vrsto tudi Kris. Gre za nosilca igre,'' je generalni direktor Ray Shero potrdil, da se ofenzivnemu branilcu ne bodo odrekli brez boja.

Ne spreglejte