Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2014,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi svetovno prvenstvo Jan Urbas Luka Gračnar David Rodman

Sobota, 26. 4. 2014, 13.16

8 let

Selektor o SP in prihodnosti: Bilo je težko. Za naprej se bomo poskusili dogovoriti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po izpolnitvi cilja, vrnitvi v elitno divizijo, je selektor Matjaž Kopitar ocenil igre Slovenije, igro mladih upov in se dotaknil tudi svoje prihodnosti s člansko reprezentanco.

"V tej tekmi je bil dejavnik zagotovo to, da so Avstrijci že napredovali. Igrali so sproščeno, pri nas pa nekateri igralci v teh vlogah, ki so jih morali imeti, niso najbolje odgovorili. Čutili so velik pritisk, tako da je bila tekma zelo nervozna od začetka. Trudili so se, ampak nič ni steklo, a to le zaradi nervoze. Ko nisi stoodstoten, je zelo težko.

Avstrija je bila danes domača ekipa in trener je v resnici imel širino, mi pa smo morali igrati nekako s tremi napadi. Z našim mladim napadom, ki je dobro odigral tudi danes, si preprosto nisem upal igrati na njihov udarni napad. Pri tem je bilo nekaj primanjkljaja. Že nekajkrat, ko sem imel možnost, da bi z letečo menjavo poslal na led mlade in preostale malo spočil, se je nekaj zgodilo, da spet niso mogli gor. Zaradi tega tudi dolgo časa ni bilo veliko strelov na gol. Zadnjo tretjino pa so še enkrat pokazali značaj, borbo, srce. Mislim, da smo kar zasluženo zmagali."

"Vsekakor je bil večji pritisk. Veš, da lahko izgubiš le enkrat, če želiš napredovati, pa še takrat moraš izgubiti proti pravi reprezentanci. Mi pa smo izgubili z Japonsko. Vse številke na tekmi so bile v našo korist, a smo izgubili. Bilo je težko, saj smo vedeli, da moramo po porazu z Japonci povsod zmagati, vedeli smo, da nimamo popolne ekipe. Usedli smo se, si povedali, da ni več popuščanja, da prostora za napake ni. In fantje so to dobro sprejeli, tako da smo vse srečno pripeljali do konca. Ne glede na to, da so se nekateri znašli v novih vlogah, so se dobro znašli. Če bomo seveda imeli na razpolago vse igralce, bomo naredili drugo hierarhijo, ampak kot sem že večkrat rekel, konec dober, vse dobro."

"Če ne bi bilo uspeha, vsi vemo, kaj bi rekla naša javnost: 'Zdaj ko nimate top igralcev, pa niste sposobni nič narediti.' A to ni res. Še preden smo šli na svetovno prvenstvo, sem omenil, da je, na primer, Ken Ograjenšek zelo dober. Ampak on ne more igrati centra, zato je Rok Leber, ki ga je odigral zelo dobro, dobil prednost. Gal (Koren, op. a.) in Miha (Verlič, op. a.) in Ken, pa tudi drugi, so dobri igralci. Samo upam, da bodo fantje čim več igrali. Tudi pripravljalne turnirje bomo posvetili mlajšim igralcem. Prihodnje leto bomo tako svetovno prvenstvo skupine A poskusili pričakati še z malce širšo bazo."

"S predsednikom sva se pogovarjala. Imam tudi nekaj drugih možnosti. A te delo s temi fantini tudi veže. Nekaj dobrega smo le spravili skupaj. Zdaj si moramo postaviti nove cilje. Bomo videli, kako bo. Sami vemo, kakšna je sfera v Sloveniji. Bomo videli, kdo bo, kje bo. Mislim, da se bo bomo poskusili dogovoriti."

"Želel bi si, da bi bile olimpijske igre v Lillehamerju, Innsbrucku ali v kakem zimskem olimpijskem centru. Če sem čisto iskren, tukaj ne vidim olimpijske idile. Nerad kritiziram, ampak zdaj lahko, ker nam je uspelo. Organizacija in vse skupaj v Južni Koreji je bilo, milo rečeno, zelo čudno."

Ne spreglejte