Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2014,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Innsbruck liga EBEL Nick Ross

Četrtek, 11. 9. 2014, 11.11

8 let

S Celovcem ga je lani polomil, Innsbruck bi z njim zaplul v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Morski psi želijo zaplavati v vode, ki bi jim prinesle končnico, a bo to vse prej kot lahko. Ima Christer Olsson recept, da se z novimi varovanci odlepijo od 12. mesta in izborijo izločilne boje?

Innsbruck je še eden v vrsti klubov, v katerem je po sezoni sledila trenerska čistka. Daniel Naud je po treh letih, v katerih je varovance najprej pripeljal iz druge v prvo avstrijsko ligo, tam pa dvakrat končal brez končnice na 12. mestu, moral predati taktirko. Izziv je sprejel Šved Christer Olsson, ki je v sezoni 2012/2013 popeljal do prvaka lige EBEL Celovec, v zadnji sezoni pa z njim "pogorel" – vodstvo Korošcev mu je vrata pokazalo takoj, ko je bilo jasno, da Celovec ne bo videl izločilnih bojev. Na Tirolskem bi mu moralo biti, vsaj kar zadeva pričakovanja, lažje, saj tako velikih pritiskov zagotovo ne bo. Želja je končnica, ki pa jo bo Innsbruck v drugem delu verjetno napadel s spodnjega dela lestvice.

Ne potrebujejo kolekcije najboljših posameznikov

Igralskih menjav ni bilo toliko kot v preostalih klubih, a odšlo je nekaj nosilcev igre. Čeprav je predsednik kluba Günther Hanschitz po koncu sezone dejal, "da Innsbruck za uspeh moštva ne potrebuje kolekcije najboljših hokejistov, pač pa tiste, ki so pripravljeni garati in so za uspeh pripravljeni plačati določeno ceno", bodo zagotovo bodo pogrešali učinkovitost dvojčkov Justina in Tylerja Donatija.

Odšel je tudi tretji po točkah Luke Salazar. Vrzel v napadu bodo poskušali zapolniti z nekaterimi hokejisti, ki so že okusili ligo EBEL, kot so Marcus Olsson (igral za Dunaj, pred leti tudi za Jesenice), Matt Siddall (Medveščak) in Kris Beech (Dunaj).

Nekdanja zmaja spet združena

V obrambi so naredili le nekaj popravkov, iz Gradca je prišel Dustin VanBallegooie, nova moč je tudi nekdanji zmaj Nick Ross, ki bo spet zaigral z Jeffom Ulmerjem. Ta se je iz Ljubljane na Tirolsko preselil konec lanskega leta in bo eno od glavnih orožij napada.

Pri vratarjih Innsbruck ni posegel po menjavah. Prvi mož tako ostaja Kanadčan Adam Munro, njegova prva menjava bo Avstrijec Patrick Machreich, na svojo priložnost pa bo iz ozadja čakal mladi domači up Manuel Litterbach.

Innsbruck, ki bo sezono lige EBEL odprl proti Linzu, je v predsezoni vknjižil tri zmage (premagali so švicarskega drugoligaša Thurgau, nemškega drugoligaša Landshut in nemškega prvoligaša) in tri poraze (izgubili so z Linzem, italijansko Val Pusterio in nemškim drugoligašem Riessersee).

Ne spreglejte