Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2015,
17.36

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Ilja Kovalčuk Jevgenij Malkin Rusija Ostrava slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 28. 4. 2015, 17.36

5 let, 2 meseca

Rusi se krepijo – prihajajo Malkin, Tarasenko in Kulemin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruska reprezentanca, ki se bo v sredo odpravila proti prizorišču svetovnega prvenstva Češki, je potrdila, da se ji bodo v kratkem pridružili trije hokejisti iz lige NHL.

Zbornaja komanda, ki je na domačih olimpijskih igrah februarja lani doživela pravo katastrofo – izpadla je že v četrtfinalu –, nato pa po predaji selektorske taktirke v roke Olegu Znaroksu maja osvojila naslov svetovnih prvakov, se krepi. V torek je postalo jasno, da bodo Rusom pri ubranitvi naslova pomagali še trije NHL-ovci, ki so izpadli v prvem krogu končnice.

Trio, ki bo moral prestati še zdravniške preglede, sestavljajo napadalci Jevgenij Malkin, Vladimir Tarasenko in Nikolaj Kulemin. Na Malkina, v konferenčnem četrtfinalu je s Pittsburghom priznal premoč aktualnim podprvakom NY Rangersom, se je na socialnih omrežjih že vsul plaz kritik glede njegove domnevne poškodbe, ki naj bi ga ovirala v play-offu. Generalni direktor Pittsburgha Jim Rutherford je v torek le razkril, za kakšno poškodbo je šlo, Malkin je imel zvit gleženj, ki še vedno ni v najboljšem stanju. Kot kaže, le ni tako hudo, da na kakšni tekmi na Češkem ne bi pomagal reprezentančnim soigralcem.

Ostrostrelec Tarasenko, daleč najučinkovitejši član St. Louis Blues (redni del: 77 tekem, 37 zadetkov, 36 podaj; končnica: šest tekem, šest zadetkov, podaja), je s soigralci izpadel proti Minnesoti, za konec klubske sezone Kuleminovih Islandersov pa so na odločilni sedmi tekmi poskrbeli Washington Capitals Aleksandra Ovečkina.

Kapetanska vloga ruske izbrane vrste, ki bo igrala v slovenski skupini v Ostravi, je pripadla Ilji Kovalčuku, njegov veliki tekmec v ligi KHL Aleksander Radulov pa bo po pisanju ruskih medijev prvenstvo izpustil. Nagajala naj bi mu poškodba.

Varovanci Matjaža Kopitarja se bodo z Rusi pomerili v času kosila (ob 12.15) v nedeljo, 3. maja, manj kot 24 ur pred spopadom pa bodo risi prvenstvo odprli proti Belorusom.

Ne spreglejte