Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
20.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sergej Bobrovski John Hynes Vadim Šipačjov hokej svetovno hokejsko prvenstvo v Rusiji Oleg Znarok

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 20.14

6 let, 6 mesecev

Razočaranje zbornaje komande je veliko

Rusi po bronu: Bili smo pod pritiskom. Odličja imamo, a v celoti gledano smo razočarani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sergej Bobrovski | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ruska hokejska reprezentanca je imela na domačem svetovnem prvenstvu le en cilj, naslov svetovnih prvakov, ki ji ga ni uspelo doseči. "Dali smo vse od sebe, a ni bilo dovolj," je bil ob bronu razočaran vratar Sergej Bobrovski.

Zbornaja komanda tudi na tretjem domačem svetovnem prvenstvu (po razpadu Sovjetske zveze) ni stopila na svetovni prestol .Potem ko si je leta 2000 z 11. mestom privoščila blamažo, je leta 2007 končala na tretjem mestu. To ji je pripadlo tudi letos, ko so njene načrte v polfinalu spet prekrižali Finci. Rusi so kljub bolečemu porazu strnili vrste in v boju za bron z Američani pokazali več kakovosti in elana ter suvereno zmagali s 7:2. Kljub bronastim odličjem okoli vratu niso skrivali razočaranja.

"Prevevajo me mešani občutki. Na tem prvenstvu smo bili pod velikim pritiskom, vsi okoli nas so pričakovali mnogo. Zdi se, kot da bi izgubili (tekmo za tretje mesto, op. a.), pa čeprav smo osvojili kolajne. Fantje so se bojevali, dali smo vse od sebe, a žal to na koncu ni bilo dovolj (za naslov prvakov, op. a.)," je po zmagi na obračunu za tretje mesto v diktafon Mednarodne hokejske zveze dejal vratar Sergej Bobrovski.

Odigrali povprečno

Vadim Šipačjov je bil z 18 točkami najbolj razpoložen hokejist na SP, a pravega zadoščenja ni.  | Foto: Reuters Vadim Šipačjov je bil z 18 točkami najbolj razpoložen hokejist na SP, a pravega zadoščenja ni. Foto: Reuters

Prav nič vedrejšega obraza ni bil z 18 točkami najučinkovitejši mož prvenstva in član idealne postave SP Vadim Šipačjov: "Odigrali smo precej povprečno prvenstvo. Dobro je, da smo na koncu prišli do odličij, a če pogledamo celoten turnir, smo razočarani. Če bi osvojili naslov prvaka, bi lahko rekli, da smo prikazali dobro predstavo, a ga nismo."

Domači selektor Oleg Znarok, ki Rusije prvič, odkar ji poveljuje na SP (2014), ni popeljal v finale, pa je bil na novinarski konferenci kot vselej kratek in jedrnat: "Nimamo veliko povedati. Čestitam vsem z bronastimi odličji, bila je zanimiva tekma."

Američani so se težko zbrali

Je bil pa zato nekoliko bolj zgovoren strateg ZDA John Hynes, ki je priznal, da jih je polfinalni poraz močno potrl. Američani so namreč dolgo pretili Kanadi, vodili celo s 3:2, nato pa so javorovi listi le prišli do zmage s 4:3 in nagrade, ki je vodila v finale.

"Težko je bilo igrati, sploh po tako čustvenem srečanju. Kljub temu smo se poskušali zbrati, a nekatere stvari niso šle v našo smer," je po porazu v boju za bron dejal selektor ZDA John Hynes. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Težko je bilo igrati, sploh po tako čustvenem srečanju. Kljub temu smo se poskušali zbrati, a nekatere stvari niso šle v našo smer," je po porazu v boju za bron dejal selektor ZDA John Hynes. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Imeli smo priložnost za odličje, a žal nismo imeli dovolj časa, da bi si opomogli po polfinalni tekmi. Težko je bilo igrati, sploh po tako čustvenem srečanju. Kljub temu smo se poskušali zbrati, a nekatere stvari niso šle v našo smer. V svoji ekipi nismo imeli zvezdnikov, smo pa imeli nekaj izkušenih igralcev, ki so se dobro ujeli z mlajšimi. Mislim, da smo mnogim, ki nas niso pričakovali tako visoko, dokazali, da so se motili. V tem je nekaj zadoščenja," je po nehvaležnem četrtem mestu dejal Hynes. Če bi Američani na kolena spravili Ruse, bi postali prva reprezentanca, ki je v tekmi za tretje mesto dvakrat zapored premagala gostitelja (lani so za bron premagali Čehe).

Ne spreglejte