Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
17.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Robert Kristan Češka risi

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 17.22

6 let, 7 mesecev

Robert Kristan: V meni so videli priložnost, da dosežejo uvrstitev v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski hokejski vratar Robert Kristan je ob selitvi iz Pardubic v Chomutov prepričan, da bo dobil več priložnosti za igro. To pa je dobra novica tudi za selektorja risov Nika Zupančiča.

"Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro. S strani Piratov je prišla želja po zamenjavi njihovega prvega vratarja. Videli so, da v Pardubicah ne branim prav veliko, v meni pa so videli priložnost, da dosežejo cilj, ki so si ga zastavili – uvrstitev v končnico. Nisem veliko razmišljal, vzel sem si par ur za premislek in se odločil. Konec koncev sem vedel, da odhajam na bolje – tako glede razvrstitve v prvenstvu, kot tudi glede urejenosti razmer v klubu. Za zdaj sem zelo zadovoljen," je v intervjuju za spletno stran Hokejske zveze Slovenije selitev iz Pardubic v Chomutov pojasnil Kristan, ki pri češkem elitnoligašu Pardubicah ni dobil veliko priložnosti za branjenje.

"Ekipa je psihično precej na tleh in je potrebna celovite prenove" "Situacija v Pardubicah je, milo rečeno, nezavidljiva. Sezona je nedvomno slaba. Tudi pri razmerah v samem klubu so v zadnjih dveh letih prisotne negativne težnje; organizacija dela, menjave trenerjev, motivacija v ekipi. Po novembrski poškodbi sem obsedel na klopi, čeprav rezultati verjetno ne bi bili bistveno drugačni, ne glede na to, kdo od naju (drugi vratar Brandon Maxwell, op.) bi branil. Ekipa je psihično precej na tleh in je potrebna celovite prenove. Sam preprosto nisem dobil toliko priložnosti, saj sem bil postavljen v vlogo drugega vratarja. To zame ni bilo lahko, ker sem navajen igrati. Treniral sem, vzdrževal kondicijo in ohranjal stik z ledom. Zdaj me čaka novo poglavje in upam, da bom pokazal svojo kakovost ter svojimi najboljšimi močmi pomagal novemu klubu," je še opisal razmere v zdaj že nekdanjem klubu.

Komaj čaka na zbor reprezentance Dolgoletni slovenski reprezentant bo tudi v prihodnje na voljo selektorju Niku Zupančiču, če se ta odloči in ga pokliče v izbrano vrsto. Čez tri tedne se bodo risi zbrali na Bledu na pripravah za turnir evropskega izziva v Innsbrucku. "V pogodbi imam zapisano, da če reprezentanca zahteva prihod, me klub ne more posebej zadrževati. Na koncu je sicer odločitev še vedno moja, ampak sam sem se vedno odzval reprezentanci in se ji nameravam tudi v prihodnje," je še povedal 32-letni Jeseničan in dodal: "Dejansko komaj čakam, da se pridružim fantom in malo zamenjam okolje ter tudi sam hokej. Veselim se, da se bomo lahko spet malo družili in še zadnjič pred svetovnim prvenstvom odigrali po najboljših močeh – tako kot znamo."

Ne spreglejte