Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2014,
9.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
slovenska hokejska reprezentanca Žiga Jeglič Rok Tičar Luka Vidmar Matjaž Kopitar

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2014, 9.12

8 let, 3 mesece

Risi v Franciji opravili prvi trening, brez zapletov ni šlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Petek in sobota sta rezervirana za drugo reprezentančno akcijo sezone, in sicer se bo slovenska izbrana vrsta dvakrat pomerila s Francijo. Prvi trening sta morala izpustiti dva risa.

Selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar v deželi galskih petelinov računa na nekoliko spremenjeno in pomlajeno zasedbo. Nekateri stalni člani so namreč zaradi klubskih obveznosti ali poškodb odpadli s seznama, na katerem so dva vratarja – ob Andreju Hočevarju še Tilen Spreitzer, ki je zadnji trenutek zamenjal poškodovanega Gašperja Krošlja –, osem branilcev in 12 napadalcev.

Risi so se na prizorišče prve tekme odpravili z različnih koncev, iz Slovenije je tako odpotovala le peščica igralcev in strokovni štab, preostali pa neposredno iz držav, kjer si služijo kruh. Vsa ekipa, kot zadnji se ji je pridružil branilec Jurij Repe, je že zbrana v Franciji, kjer je v sredo zvečer opravila prvi trening. Zaradi zapletov sta ga po pisanju slovenske krovne hokejske organizacije trening morala izpustiti dva člana, in sicer Žiga Jeglič in Rok Tičar. Hokejista Slovana iz Bratislave, ki nastopa v Kontinentalni hokejski ligi, sta namreč ostala brez hokejske opreme. Brez osebne pa je ostal branilec češkega extraligaša Mlada Boleslav Luka Vidmar.

Kopitarjevi varovanci bodo v četrtek popoldan opravili še en trening, prva tekma pa jih v Bordeauxu čaka v petek ob 20.30. Dan pozneje bodo palice z gostitelji prekrižali še enkrat, srečanje v Angletu se bo začelo ob 19.30.

Ne spreglejte