Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2015,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca Jaka Avgustinčič Dejan Varl

Nedelja, 20. 12. 2015, 9.44

8 let

Rezultati mladih risov na SP pod podrobno analizo strokovnega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska reprezentanca do 20 let je na SP divizije I, skupine B, izgubila vse štiri tekme in končala na zadnjem mestu. V prihodnje sledijo analize rezultatov, ki bodo podlaga za nadaljnje korake.

Velika Britanija, Francija, Poljska in Ukrajina so bile države, katerih reprezentance so v Megevu vse po vrsti premagale slovensko izbrano vrsto – vodila sta jo Jaka Avgustinčič in Dejan Varl –, ki je prvenstvo končala na zadnjem mestu med sodelujočimi državami. Risi so kljub neprepričljivim rezultatom ostali v diviziji I, skupini B, medtem ko je v nižji kakovostni razred nazadovala Japonska, ki se ni udeležila prvenstva. Edino točko so naši mladi hokejisti osvojili po porazu v podaljšku z Veliko Britanijo, kar je dovolj velik alarm, da bo treba narediti podrobne analize, zakaj so bili rezultati na koncu v nasprotju s pričakovanji pred začetkom prvenstva.

Na Hokejski zvezi Slovenije (HZS) obljubljajo, da bodo te opravili v prihodnjih dneh. "Upoštevajoč, da je naša mlada reprezentanca na lanskem svetovnem prvenstvu izpadla iz skupine višje, osrednji razlog za zaskrbljenost predstavlja dejstvo, da gre za kategorijo, iz katere se črpa igralski kader za poznejšo člansko reprezentanco. Strokovni svet HZS bo v prihodnjih dneh in tednih opravil podrobno analizo udeležbe reprezentance na tokratnem svetovnem prvenstvu, ki bo tudi podlaga za nadaljnje korake," so po klavrnem obrazu Slovenije na SP sporočili s HZS. Le upamo lahko, da ne bo ostalo zgolj pri besedah, ampak da se bodo na krovni hokejski organizaciji aktivno posvetili analiziranju dogajanja v zadnjih dneh.

Ne spreglejte