Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
11.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
slovenska hokejska reprezentanca Avstrija Tomaž Razingar Žiga Pance

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 11.12

8 let, 3 mesece

Privilegij, da pri svojih letih še igra na ravni, ki jo narekujejo soigralci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Tomaž Razingar je v nedeljo postal slovenski rekorder po številu reprezentančnih tekem. "Še kakšno bomo dodali," se je po 204. obračunu smejalo kapetanu slovenske reprezentance.

Varovanci Matjaža Kopitarja so se v nedeljo s kar 26 igralci na seznamu zoperstavili severnim sosedom, ki v Ljubljani niso zaigrali v najmočnejši postavi, manjkalo je dobrih deset hokejistov, na katere bo na Češkem računal strateg Daniel Ratushny, in slavili s 4:3. To je bila še peta zmaga slovenskih borcev na peti pripravljalni tekmi in že 204. reprezentančni obračun kapetana Tomaža Razingarja – iz rok predsednika krovne hokejske organizacije Matjaža Rakovca je prejel simbolični dres za 200 odigranih tekem, Žiga Pavlin pa za 100 –, ki je postavil nov mejnik. Na večni lestvici števila reprezentančnih tekem je Raza zdaj sam na prvem mestu, ki si ga je pred nedeljsko tekmo delil z Edom Hafnerjem. Ta je 203 reprezentančne nastope zbral med letoma 1973 in 1986.

"Privilegij, da pri svojih letih lahko igram na tej vrhunski ravni, ki jo fantje v tej slačilnici narekujejo. Vesel sem, da so se me poškodbe izogibale. Zdaj nikogar več ne lovim, bomo pa kakšno tekmo dodali (smeh)," je 35-letnik po tekmi novinarjem dejal, kaj mu pomeni dosežek, in se sprehodil še po obračunu z Avstrijci: "To je bil naš najboljši nasprotnik do zdaj. Dobršen del obračuna smo bili boljši, a smo imeli dve nihanji in jim dopustili, da so prišli blizu. Temu se bomo morali v prihodnosti izogniti. Ko je bilo enkrat 3:1, je bila tekma dejansko že dobljena. Ne bi jim smeli dati tega momenta, ki smo jim ga dali, ampak na koncu smo dosegli gol in še eno zmago na teh pripravljalnih tekmah."

Čas za izboljšave

Enega od zadetkov je dosegel Žiga Pance, ki je tokrat zaigral z Razingarjem in Marcelom Rodmanom, mesto ob Janu Urbasu in Janu Muršaku pa je začasno, do prihoda prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja, zasedel Miha Verlič.

"Prva tretjina je bila zelo solidna, imeli smo priložnosti, morda smo jih premalo izkoristili. Drugo tretjino smo na začetku zaspali in jim dali preveč prostora v srednji tretjini, da so z lahkoto prišli v našo tretjino. A po prejetem zadetku smo se zbudili in nekako tekmo suvereno pripeljali do konca," je strelec izenačujočega zadetka (1:1) Pance ocenil srečanje in pogled usmeril v prihodnje dni: "Vse te tekme so bile več kot dobrodošle, bile so nek pokazatelj, kje trenutno smo, kaj nam še manjka, kaj moramo v zadnjih desetih dneh še povaditi. Zdaj bo čas, da bomo poskusili narediti vse, kar je v naši moči, da popravimo nekatere stvari, ki jih je treba izboljšati."

Risi imajo danes prost dan, nato pa bodo v Tivoliju trenirali vse do ponedeljka, ko se bodo odpravili v Berlin, kjer bodo 29. aprila proti Nemcem odigrali še zadnje pripravljalno srečanje pred svetovnim prvenstvom. Do takrat bo v reprezentanci prišlo še do enega reza – v nedeljo sta se poslovila Anže Kuralt in Rok Leber –, saj bo treba število hokejistov skrčiti na 25. V torek naj bi se ekipi pridružila še Anže Kopitar in Luka Gračnar, slovenski tabor pa kmalu pričakuje tudi Andreja Tavžlja, ki igra finale lige VHL.

Ne spreglejte