Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2023,
19.36

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Matjaž Kopitar risi slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 6. 4. 2023, 19.36

1 leto

pripravljalna tekma, beljak

Risi zmagovito začeli serijo pripravljalnih tekem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija | Slovenska hokejska reprezentanca je v Beljaku dobila prvo pripravljalno tekmo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v Beljaku dobila prvo pripravljalno tekmo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se na Bledu pripravlja na majsko svetovno prvenstvo, se je danes odpravila v Beljak, kjer je odigrala prvo od desetih pripravljalnih tekem. Pomerila se je z Avstrijo in zmagala s 5:3. 

HZS novinarska konferenca hokejska reprezentanca Robert Sabolič
Sportal "Imamo možnosti in smo sposobni, bo pa treba to pokazati na ledu"
HZS novinarska konferenca hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Dejan Kontrec
Sportal Ogromen vložek, da bi po dolgih letih le uspelo

Slovenci bodo v pripravah na prvenstvo odigrali kar deset tekem, prvo so že danes na Koroškem, ko so v Beljaku palice prekrižali z Avstrijci.

Obe sosedi bosta igrali med elito, a v različnih skupinah, danes pa so s 5:3 zmagali risi. Gole za slovensko vrsto - kapetan te je bil danes veteran Žiga Pavlin - so dosegli Blaž Tomaževič, Jan Drozg, Ken Ograjenšek, Robert Sabolič in Žiga Pance, ki je gol zabil v prazno avstrijsko mrežo.

slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci so v prvi tretjini povedli z 2:0, tik pred koncem uvodnega dela so gostitelji slovensko darilo in znižali, v začetku drugega dela pa z dvema goloma priredili preobrat in povedli s 3:2. Vodstvo ni trajalo dolgo, Ograjenšek je v 31. minuti ugnal Davida Madlenerja za 3:3. Slabih deset minut pred koncem so Slovenci izkoristili igralca več, s strelom z razdalje jih je v vodstvo popeljal Sabolič. Avstrijci so ob koncu izenačenje iskali brez vratarja in z dodatnim igralcem v polju, a se jim načrt ni izšel, Pance je plošček poslal v prazen gol in postavil končni rezultat.

Slovenski pogled na prvo pripravljalno tekmo:

Za igralca tekme na slovenski strani je bil izbran Ograjenšek. Razmerje v strelih je bilo 32:33.

"Prva tekma, ugoden rezultat, vendar kar nekaj napak. To sem pričakoval, saj veliko igralcev že kar nekaj časa ni igralo tekem. Bolj ko se je tekma odvijala, bolje smo stali na igrišču. Pa ne zaradi zmage na koncu, ampak se morajo igralci začutiti in delati prave stvari. Ko to delajo, pride tudi zmaga," je prvo pripravljalno tekmo za Hokejsko zvezo Slovenije ocenil selektor Kopitar.

Pripravljalna tekma, Beljak

Četrtek, 6. april
Avstrija : Slovenija 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Strelci: 0:1 Tomaževič (Magovac, 7.), 0:2 Drozg (Ograjenšek, 15.), 1:2 Romig (PP1, Baumgartner, Zundel, 20.), 2:2 Feldner (PP1, Wolf, Zwerger, 25.), 3:2 Feldner (Zwerger, 28.), 3:3 Ograjenšek (Drozg, 31.), 3:4 Sabolič (PP1, Podlipnik, 52.), 3:5 Pance (EN, SH1 59.)
Streli: AUT 32 (11,10,11); SLO 33 (11,14,8)
Kazni: AUT 6 (2,0,4); SLO 8 (4,2,2)

Postava Slovenije: Stojanovič, Us; Magovac, Podlipnik, Kuralt, Tomaževič, Sabolič; Mašič, Gregorc, Drozg, Maver, Ograjenšek; Štebih, Pavlin (C), Koblar, Sodja, Zajc; Čepon, Crnović, Pance, Čimžar, Šturm; Kapel.

Postava Avstrije: Madlener; Kirchschlager, Wolf, Feldner, Baumgartner, Zwerger; Zundel, Lindner, Gaffal, Maxa, Romig, Wurschl, Posch, Bretschneider, Bohm; Schmidt.

Ob koncih pripravljalnega tedna tekmovalni test

Slovenski hokejisti so v ponedeljek uradno začeli priprave na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki ga bosta med 12. in 28. majem gostila Tampere in Riga. Slovenska zasedba na pripravah še ni popolna, čaka še na nekatere nosilce igre (Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič, Rok Tičar ...), ki so že končali klubske sezone in se bodo ekipi pridružili prihodnji teden.

Slovenci se pripravljajo na Bledu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci se pripravljajo na Bledu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Varovanci Matjaža Kopitarja bodo poskušali med elito obstati v Rigi, kjer se bodo po vrsti merili s Švico, Kanado, Norveško, Češko, Latvijo, Slovaško in Kazahstanom. Avstrijci bodo igrali na Finskem, kjer jih ob gostiteljih čakajo še Danska, Francija, Madžarska, Nemčija, Švedska in ZDA

Kopitar je s strokovnim štabom pripravil načrt, ki ob koncu vsakega tedna predvideva pripravljalno/i tekmo/i, selektor bo na teh razdelil minutažo oziroma na vsaki od teh ne bo igral z najboljšimi.

Risi bodo 13. in 14. aprila v Mariboru igrali s Poljaki, 20. in 21. sledita zadnji domači pripravljalni tekmi na Bledu z Italijo, 28. in 29. se bodo v Parizu merili s Francozi, 3. in 4. maja v Budimpešti z Madžari, 9. maja pa v Köbenhavnu z Danci.

Razpored pripravljalnih tekem:

Četrtek, 6. april, Beljak 
Avstrija – Slovenija

Četrtek, 13. april, Maribor 
Slovenija – Poljska

Petek, 14. april, Maribor 
Poljska – Slovenija

Četrtek, 20. april, Bled 
Slovenija – Italija

Petek, 21. april, Bled 
Italija – Slovenija

Petek, 28. april, Pariz 
Francija – Slovenija

Sobota, 29. april, Pariz
Slovenija – Francija

Sreda, 3. maj, Budimpešta
Madžarska – Slovenija

Četrtek, 4. maj, Budimpešta
Slovenija – Madžarska

Torek, 9. maj, Köbenhavn
 Danska – Slovenija

Razpored tekem slovenske reprezentance na SP v Rigi:

Sobota, 13. maj
11.20 Švica – Slovenija

Nedelja, 14. maj
11.20 Slovenija – Kanada

Torek, 16. maj
15.20 Slovenija – Norveška

Četrtek, 18. maj
15.20 Češka – Slovenija

Petek, 19. maj
15.20 Latvija – Slovenija

Nedelja, 21. maj
15.20 Slovenija – Slovaška

Ponedeljek, 22. maj
19.20 Kazahstan – Slovenija

Preberite še:
slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Začetek priprav na SP z 28 kandidati
Ne spreglejte