Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2024,
20.05

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Edo Terglav pripravljalna tekma risi slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 18. 4. 2024, 20.05

1 teden, 6 dni

Pripravljalna tekma

Slovenci strli poljski oreh, Krošelj zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
slovenska hokejska reprezentanca : Poljska, Ledna dvorana Tabor, Maribor | Slovenci bodo tretjo pripravljalno tekmo igrali s Poljaki. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenci bodo tretjo pripravljalno tekmo igrali s Poljaki.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda, je na tretji pripravljalni tekmi v Bytomu z 2:0 strla Poljsko. Gašper Krošelj, ki je Slovence večkrat reševal, je zaustavil vseh 29 strelov na svoja vrata (Slovenci so sprožili 17 strelov). Reprezentanci se bosta v petek na istem prizorišču pomerili še enkrat.

slovenska hokejska reprezentanca Edo Terglav
Sportal Edo Terglav se je zahvalil trojici

Poljska : Slovenija 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Strelca: 0:1 Tičar (Sabolič, Drozg, 42., PP1), 0:2 Ograjenšek (Simšič, 51.)
Streli: Pol 29 , Slo 17 
Kazni: Pol 6 (0,2,4), Slo 8 (4,2,2)

Postava Poljske: Zabolotny, Miarka; Kolusz, Chmielewski, Pas, Wronka; Ciura, Lyszczarczyk, Komorski, Jeziorski; Dronia, Kostek, Zygmunt, Walega, Kapica; Jaskiewicz, Urbanowicz, Tyczynski, Macias, Horzelski.
Postava Slovenije: Krošelj, Us; Magovac, Mašič, Maver, Tičar, Drozg; Štebih, Podlipnik, Sabolič, Macuh, Kuralt; Čepon, Crnović, Török, Simšič, Ograjenšek; Ćosić, Mahkovec, Jezovšek, Tomaževič, Mehle.

Slovenski hokejisti so tretji teden priprav na spomladansko svetovno prvenstvo oplemenitili s pripravljalnim srečanjem. Potem ko so pretekli teden doma in v Beljaku dvakrat premagali Avstrijce (5:2, 6:0), se bodo tokrat dvakrat pomerili s Poljaki. Tem se je lani iz drugega kakovostnega razreda, v katerem bodo letos igrali Slovenci, uspelo prebiti med elito. 

Prva tekma je z 2:0 pripadla Slovencem, ki ne morejo računati na več nosilcev igre zadnjih let (Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič in Blaž Gregorc igrajo finale nemškega prvenstva). A tudi Poljaki, ki so pretekli teden dvakrat premagali slovenske tekmece na prvenstvu Madžare (5:2, 6.2), niso bili v polni postavi. Pogrešali so kar nekaj hokejistov Re-Plast Unia Oświęcim in GKS Katowice, ki so po finalu poljskega prvenstva dobili nekaj prostih dni – med temi sta tudi kapetan Krystian Dziubinski in prvi vratar John Murray.

Selektor Edo Terglav je med vratnici postavil Gašperja Krošlja, njegova menjava je bil Žan Us. Uvodni tretjini sta minili brez golov, če so imeli v prvi pobudo Slovenci, pa so v drugi prevladovali gostitelji, igralec tekme na slovenski strani Gašper Krošelj je imel več dela kot na drugi strani David Zabolotny, a je soigralce ohranjal pri rezultatu 0:0

Slovenci so v začetku zadnje tretjine izkoristili igralca več, v gneči pred golom in več podajah je plošček končal za hrbtom Zabolotnyja, pod gol za vodstvo z 1:0 se je podpisal Rok Tičar. V 51. minuti pa lep protinapad dva na ena. Nik Simšič je pobegnil po levi in z lepo podajo na desno stran pred gol uspešno zaposlil Kena Ograjenška, ki je zvišal na 2:0 in postavil končni rezultat. Poljaki so na gol Krošlja sprožili 29 strelov, Slovenci pa so proti poljskemu golu ustrelili 17-krat.

Gašper Krošelj je zaustavil vse strele na svoja vrata in bil izbran za igralca tekme na slovenski strani. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Gašper Krošelj je zaustavil vse strele na svoja vrata in bil izbran za igralca tekme na slovenski strani. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Reprezentanci sta se po predhodnem dogovoru po koncu rednega dela pomerili še v izvajanju kazenskih strelov, tudi pri teh so bili uspešnejši risi. V petih serijah je edini zadel Jan Drozg.

"Zelo težka tekma"

"Tekma je bila zelo težka, sploh prvi dve tretjini so bili Poljaki zelo močni, pokazali so hitro igro. Nisem bil zadovoljen z našo igro, a če nismo dobili gola, smo nekaj delali prav," je po srečanju za Hokejsko zvezo Slovenije dejal Drozg.

Izbranci Eda Terglava bodo v petek še enkrat igrali s Poljaki. | Foto: www.alesfevzer.com Izbranci Eda Terglava bodo v petek še enkrat igrali s Poljaki. Foto: www.alesfevzer.com

"Za nami je še ena težka tekma, začetek je bil zelo dober, imeli smo več od tekme kot Poljaki, v drugi tretjini pa je bilo nekaj živčnosti, ker nismo toliko prišli do ploščka, delali smo preveč prekrškov, preveč ploščkov smo izgubili na modri liniji, nismo bili tako organizirani, kot bi morali biti. V tretji tretjini smo umirili igro, bili več pri ploščku, ga imeli pod nadzorom, naredili manj napak. Videlo se je tudi, ko smo prišli dvakrat na power-play, tam se je tekma odločila. Dobra zmaga v gosteh, znova brez prejetega gola, taka ekipna zmaga, zelo dobro v obrambi, dobra napoved za jutri," pa je misli po zmagi strnil Terglav.

V petek še enkrat s Poljaki, prihodnji teden dvakrat s Francozi

Slovenci se bodo v petek še enkrat pomerili s Poljaki. Prihodnji teden pa jih čakata še zadnji pripravljalni tekmi, 24. in 25. aprila se bodo v gosteh dvakrat pomerili še z eno članico elite, Francijo.

Čez deset dni prva tekma svetovnega prvenstva

Nato sledi selitev v Bolzano, kjer bodo v nedeljo ob 12.30 prvenstvo odprli s tekmo proti Južni Koreji. Na Južnem Tirolskem se bodo za eno od dveh vstopnic, ki vodita v elito, borili še gostitelji Italijani, Madžari, Japonci in Romuni.

Pripravljalne tekme, 18. april

Preberite še:

SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Anže Kuralt
Sportal Slovenci prerešetali avstrijsko mrežo
Marcel Rodman
Sportal Marcel Rodman ima novo službo, Blaž Tomaževič znova pri Olimpiji
Nik Zupančič Unia Oswiecim
Sportal Nik Zupančič z Unia Oswiecim poljski prvak
Matija Pintarič
Sportal Matija Pintarič znova francoski prvak in MVP
Ne spreglejte