Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2024,
16.22

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Matija Pintarič slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 16. 4. 2024, 16.22

2 tedna

Rouen ubranil lovoriko

Matija Pintarič znova francoski prvak in MVP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Matija Pintarič | Matija Pintarič je še četrtič francoski prvak. Izbran je bil tudi za najkoristnejšega igralca finala. | Foto Guliverimage

Matija Pintarič je še četrtič francoski prvak. Izbran je bil tudi za najkoristnejšega igralca finala.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski vratar Matija Pintarič je z Rouenom še četrtič postal francoski prvak. Potem ko so finale proti Bordeauxu začeli z dvema porazoma, so nato nanizali štiri zmage in osemnajstič osvojili domače prvenstvo. Štajerec je bil izbran za najkoristnejšega igralca končnice Synerglace Ligue Magnus.

Nik Zupančič Unia Oswiecim
Sportal Nik Zupančič z Unia Oswiecim poljski prvak

Moštvo Rouena je novi stari francoski prvak. Klub, med vratnicama katerega je že vse od leta 2017 prva vratarska violina slovenski reprezentant Matija Pintarič, je že redni del končal na prvem mestu, nato pa uspešno opravil tudi s končnico in ubranil naslov. 

Pintaričevi so v četrtfinalu najprej s 4:1 v zmagah izločili Nico, nato v polfinalu s 4:0 Cergy-Pontoise, v finalu pa jim je nasproti stal četrti po rednem delu Bordeaux. Ta je v polfinalu razžalostil favorizirani Grenoble, ki ga je vodil selektor slovenske reprezentance Edo Terglav

Bordeaux je finale začel z zmagama na terenu Rouena, ki pa je nato serijo povsem obrnil. Nanizal je štiri zmage in se v torek zvečer razveselil 18. naslova francoskega prvaka.

Na šesti finalni tekmi je o zmagovalcu odločal podaljšek, v katerem je zadel Christophe Boivin. Osemindvajsetletni Kanadčan, ki je pred časom zbolel za rakom na testisih, je posledično v tej sezoni izpustil kopico tekem, pozimi pa dobil zeleno luč za vrnitev v tekmovalni ritem in ga za leto končal na najlepši mogoč način.

Pintarič najkoristnejši igralec

Zajeten delež k novemu naslovu, svojemu že četrtemu v dresu Rouena, je prispeval slovenski vratar. Pintarič je bil tako v rednem delu kot končnici pri svojem delu 92,9-odstotno zanesljiv in izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) finala. Prvaki so si znova priigrali vstopnico za igranje v ligi prvakov.

Štiriintridesetletnika čaka še reprezentančni izziv – svetovno prvenstvo konec meseca. | Foto: Grega Valančič/Sportida Štiriintridesetletnika čaka še reprezentančni izziv – svetovno prvenstvo konec meseca. Foto: Grega Valančič/Sportida

Štiriintridesetletnik se bo zdaj lahko pridružil slovenski reprezentanci, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Risi pa bodo pogrešali slovenski kvartet Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič in Blaž Gregorc, ki s Fischtown Pinguins iz Bremerhavna začenja finale nemškega prvenstva.

Preberite še:

Marcel Rodman
Sportal Marcel Rodman ima novo službo, Blaž Tomaževič znova pri Olimpiji
Ne spreglejte