Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
13.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bojan Zajc odstop

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 13.20

7 let, 12 mesecev

Pričakovano: Zajc nepreklicno odstopil z mesta trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po že enajstem porazu in le eni zmagi je z mesta glavnega trenerja nepreklicno odstopil Bojan Zajc. Do nadaljnjega ga bo nadomestil Ivo Jan. Vodstvo bo o novem strategu odločalo v prihodnjih dneh.

Za hokejisti Olimpije je daleč najslabši začetek sezone v ligi EBEL. Na 12 odigranih tekmah so zbrali vsega eno zmago, s katero so "zmaji" prikovani povsem na dno lestvice. Pri edinem slovenskem predstavniku v ligi EBEL so za dvig rezultatske krivulje skušali storiti marsikaj, med drugim so odpustili dva tujca, vendar pa tudi to ni nič pomagalo. Ob tem so imeli na nekaterih tekmah ogromno smole, spomnimo se le podajo sodnika za zadetek Celovca v zadnji sekundi, vse te okoliščine pa so z mesta glavnega trenerja odnesle Bojana Zajca.

Nekdanji branilec se je z odhodom spogledoval že po visokem porazu proti Beljaku, ko je bilo 0:8. Takrat je naposled sprejel odločitev, da nadaljuje svoje delo, vendar pa se je hitro videlo, da Zajc ni več tisti pravi in so mu rezultati prišli do živega. Pri druženju po treningih in tekmah pri izjavah preprosto ni več izžareval tiste pozitivne energije, deloval je utrujeno in izčrpano. Zato niti ne čudi, da je po 11. porazu nepreklicno odstopil. "Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta glavnega trenerja ekipe HDD Olimpija. Moštvu je treba ponuditi nov zagon. Kljub slabemu začetku sezone in predvsem po visokem porazu v Beljaku sem imel še naprej popolno zaupanje vodstva kluba. Skupaj smo verjeli, da se bo krivulja obrnila navzgor. Sem glavni odgovorni za rezultate ekipe. Ker teh ni bilo, je logična poteza moj odstop," je za uradno stran kluba dejal Zajc, za katerega lahko rečemo, da je odšel vsaj pokončno in mu ni bilo težko ponuditi odstopa. Česa podobnega pred njim nikoli nismo doživeli. Tuji strokovnjaki so namreč bili odstavljeni, ponavadi pod pretvezo sporazumnega razhoda. Zajcu tudi med rezultatsko krizo nikoli ni bilo težko dati izjave, kar za njegove predhodnike ne moremo trditi. Do nadaljnjega bo Zajca nadomestil dozdajšnji pomočnik Ivo Jan, prvi klubski operativec Matjaž Sekelj pa pravi, da bodo do konca tedna poiskali primerno rešitev. Pogovor s Sekljem si boste lahko prebrali v popoldanskih urah.

In medtem ko je slabe rezultate z odstopom plačal Zajc, pa se bodo morali zamisliti tudi igralci. Če sta dva tujca že spakirala kovčke, se čaka na prebujenje tudi nekaterih drugih. Hkrati bodo pravo formo morali pokazati nekateri izkušenejši slovenski igralci. Damjan Dervarič si je proti Bolzanu privoščil veliko neumnost, ki je vplivala na končni rezultat. Predstave Igorja Cvetka, Mateja Hočevarja in Andreja Hebarja – nekateri od trojice se raje obremenjujejo z novinarskimi zapisi kot lastnimi predstavami – so daleč od ravni, ki se pričakuje v ligi EBEL. Morda pa ne bi bilo slabo, da še kakšen mlajši igralec, ti so edina svetla točka, dobi priložnost in v starejših znova zbudi žar na igrišču, ki ga navijači pričakujejo. Nič ne bi bilo narobe, če bi se začelo razmišljati o kakšnem Luki Ščapu ali pa celo Kristjanu Čeponu, pa čeprav zadnji šteje šele 17 let …

Ne spreglejte