Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2014,
20.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Eric Pance Sarajevo

Sreda, 8. 1. 2014, 20.16

7 let, 12 mesecev

Pred dnevom D še v Sarajevo: "Po lepo izkušnjo na nehokejski konec"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije redni del lige EBEL končujejo v Sarajevu, kjer jih v petek in v nedeljo čakata še zadnja obračuna. Povratnik Eric Pance: "Tekmi na nehokejskem koncu bosta dober trening."

Pred Ljubljančani sta še zadnji dve srečanji, s katerima bodo zaznamovali daleč najslabši redni del sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Na 42 tekmah so slavili devetkrat, na račun pa vpisali skromnih 20 od 84 mogočih točk.

Z zadnjih dveh gostovanj so se vrnili s polovičnim izkupičkom, po nedeljski boleči zaušnici Dornbirna so v ponedeljek strnili vrste in nad Innsbruck izbruhali nekaj ognja. "V Dornbirnu nismo pričakovali takšnega poraza (izgubili so z 1:8, op. a.), saj smo le dva dni prej doma proti njim prikazali zelo dobro igro, bili celo boljši nasprotnik, a nismo izkoristili priložnosti. Na gostovanju pa nismo igrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Nekako nam nič ni uspevalo, tako da je Dornbirn zasluženo zmagal. Po porazu smo se pogovorili in jasno je bilo, da se nam kaj takega ne sme več ponoviti. Tako smo v Innsbrucku začeli bolj zavzeto in napadalno, z manj napakami v igri in rezultat je prišel," je dva različna obraza zeleno-bele ekipe opisal povratnik Eric Pance.

Fizična pripravljenost je dobra, s psiho je drugače

Ljubljančan je v letošnji sezoni za zmaje odigral pet tekem, na prvih štirih je imel v napadu družbo Gala Korena in Pascala Morencyja, na zadnji pa je kanadskega motivatorja, ki se je preselil v četrto peterko, v drugem napadu zamenjal Matej Hočevar. V takšni postavi so trenirali tudi na zadnjem treningu.

"Za uigravanje potrebujemo čas, saj je najprej prišel Koren, potem sem se vrnil še sam. A mislim, da smo se kar dobro ujeli, vsekakor pa bi lahko pokazali še več," se 22-letnik zaveda, da čez noč pač ne moreš najti kemije, in na vprašanje o svoji fizični in psihični pripravljenosti, v tem tekmovalnem letu je večino časa čakal na klub in okusil le dobrih deset tekem, odgovarja: "Fizično sem dobro pripravljen, kar zadeva psiho, pa je jasno, da ni bilo prav lahko toliko časa čakati. Ampak pravijo, da je vedno vse za nekaj dobro. Bomo videli, zakaj je bilo pri meni to dobro."

Odločitev ne obžaluje. Letos se je pač obrnilo tako …

Spomnimo, Eric Pance se je avgusta podal na preizkušnjo k češkemu Kladnu, a je ni uspešno prestal. Novembra je bil blizu vrnitve v Olimpijo, a se je odločil, da raje počaka na priložnost iz tujine. Ta je prišla na prehodu iz novembra v december, pri finskem Hokkiju je odigral sedem tekem, po katerih se mu je vodstvo drugoligaša zahvalilo za sodelovanje. Po vrnitvi v Slovenijo se je odločil, da ne bo več čakal in da je najbolj smiselno z Olimpijo odigrati toliko tekem, kot jih je še ostalo.

Trener Ivo Jan ga je pozdravil z odprtimi rokami, nelagodja ni občutil niti v garderobi med soigralci, ki so ga, kot pravi, sprejeli lepo. Finske avanture ne obžaluje, prav tako ne dejstva, da se ni že novembra, ko nam je v pogovoru dejal, da ima tujina prednost pred ljubljanskim EBEL-ligašem, odločil za matični klub, pri katerem je preživel vso kariero: "Če bi že prej vedel, kako se bodo stvari odvijale, bi bilo veliko lažje. A odločil sem se, kot sem se. Ne nazadnje je bila Finska po svoje dobra izkušnja, tako da mi ni žal, da sem odšel še tja. Zdaj je moj cilja, da dam do konca sezone, pa čeprav so že tri četrtine mimo, vse od sebe."

Del šova, a pomembno bo uigravanje

Ne le Pance, prav vsi bodo morali kmalu dati vse od sebe, če želijo v dodatnem razigravanju pripraviti presenečenje. Še prej bodo v olimpijski dvorani Zetra počastili 30. obletnico začetka zimskih olimpijskih iger v Sarajevu.

"Vsekakor bo to lepa izkušnja, ki se je že veselimo. Glede na to, da bodo tekme na povsem nehokejskem koncu, bo zagotovo zanimivo. Fantje niti ne vemo, kako bo vse skupaj videti, imamo pa kar visoka pričakovanja," se je Pance pred četrtkovim odhodom v prestolnico Bosne in Hercegovine dotaknil zadnjih dveh tekem pred ključnimi boji sezone, ki bosta del športno-politično-gospodarskega šova v Sarajevu. Napadalec, ki še čaka, da bo pri Olimpiji spet lahko nosil svojo staro številko 30, prve tekme je namreč odigral s številko 12 na hrbtu, opozarja, da bosta obračuna dobra priložnost za zadnja uigravanja: "Ko se bodo enkrat začele tekme za končnico, časa za popravne izpite ne bo več. Razigravanje bomo tako in tako začeli z nič točkami, zato bomo morali začeti zmagovati. Tako bosta ti dve tekmi v Sarajevu za nas res dober trening, preden se vse skupaj začne zares."

Olimpija bo tridnevni program v Zetri odprla s petkovo tekmo proti Beljaku, v nedeljo pa ji bodo nasproti stali še aktualni prvaki iz Celovca, s katerimi se bodo Ljubljančani srečali tudi v drugem delu sezone.

Ne spreglejte