Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2023,
13.55

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kanada slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2023

Nedelja, 14. 5. 2023, 13.55

11 mesecev, 2 tedna

poročilo s tekme slovenija : kanada

Slovenci so se dve tretjini dobro upirali Kanadčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kanada, Žiga Jeglič | Slovenci so proti Kanadi povedli z 1:0, na koncu pa izgubili z 2:5. | Foto Guliverimage

Slovenci so proti Kanadi povedli z 1:0, na koncu pa izgubili z 2:5.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca je v drugi tekmi svetovnega prvenstva elitne skupine v Latviji in na Finskem izgubila s Kanado. V Rigi je danes klonila z 2:5 (1:0, 0:3, 1:2).

SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kanada, Jan Drozg
Sportal "Dober občutek, ko zadeneš proti Kanadi, a škoda, da nismo nadaljevali, kot smo začeli"

Po visokem porazu na prvi tekmi s Švico z 0:7 v soboto so se slovenski hokejisti hitro pobrali in danes pokazali precej boljšo predstavo. Bili so povsem enakovredni slovitim tekmecem v prvi tretjini, se dobro zoperstavili v tretji, le druga je bila povsem kanadska, takrat so si svetovni podprvaki tudi tlakovali pot do zmage.

V uvodnem delu so Slovenci zaigrali precej odločneje kot dan prej. Že prvo prednost igralca več na ledu so tudi izkoristili, ko je v četrti minuti Jan Drozg po natančni podaji Žige Jegliča izza gola našel ploščku pot v mrežo med dvema branilcema.

Tudi nadaljevanje je bilo za Slovenijo dobro. Kanadčani niso bili posebej nevarni pred vrati Luke Gračnarja, na drugi strani je imel še eno lepo priložnost Robert Sabolič. Še ene prednosti igralca več Slovenci sicer niso izkoristili, so pa bolje kot proti Švici igrali ob razmerju 4-5.

Luka Gračnar je imel veliko dela, zaustavil je 46 strelov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Gračnar je imel veliko dela, zaustavil je 46 strelov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

A v drugi tretjini so Kanadčani močno stopili na plin. Samo v tem delu igre je bilo razmerje v strelih na gol kar 23-2, na celotnem dvoboju pa 51-24. Slovenci so se morali povsem posvetiti obrambi, niso pa mogli preprečiti kanadskih zadetkov. Prvega so dobili po prodoru Michaela Carconeja, drugega pa potem, ko je Gračnar prvi strel še odbil, a je Pierre-Olivier Joseph prišel do odbitega ploščka. Milan Lučić je nato izkoristil "power play", pred tem so Slovenci imeli na ledu šest igralcev.

V zadnjo tretjino so tako Slovenci krenili z zaostankom, a so nato v tem delu spet odigrali bolje in bolj enakovredno. Nik Simšič je imel lepo priložnost, da bi izid znižal, pozneje pa je bil ob igralcu več na ledu še dvakrat nevaren kapetan Jan Urbas. Izkazal se je vratar Devon Levi. Slovenija je brez prejetega gola prestala še eno kanadsko prednost z igralcem več, tudi tokrat je bila ta posledica prevelikega števila igralcev na ledu. Nato je ob že izenačenih močeh na ledu v manj kot minuti prejela še dva zadetka po podobnem scenariju, ko so tekmeci izkoristili nekaj nezbranosti v slovenski obrambi.

Kanadčani so po dveh tekmah pri maksimalnih šestih točkah. | Foto: Reuters Kanadčani so po dveh tekmah pri maksimalnih šestih točkah. Foto: Reuters

A Drozg, ki je po koncu dobil tudi nagrado za igralca tekme, je dosegel še drugi gol na dvoboju. V 56. minuti je po dolgi podaji v napadalno tretjino odločno zadrsal v napad, plošček se je odbil od ograde za kanadskim golom in presenetil tako vratarja kot branilce, tako da ga je Drozg, ki se je sam znašel pred vrati, le še pospravil v mrežo za končnih 2:5.

Slovence po dnevu premora tretja tekma na SP čaka v torek proti Norveški.

Slovenija : Latvija 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)

Arena Riga, gledalcev 3380, sodniki: Hürlimann (Švica), Schrader (Nemčija, glavna), Constantineau (Francija), Yletynen (Finska).
* Strelci: 1:0 Drozg (Jeglič, Verlič, 4.), 1:1 Carcone (Weegar, McBain, 22.), 1:2 Joseph (Toffoli, Fantilli, 28.), 1:3 Lučić (Glass, Weegar, 39.), 1:4 Weegar (Toffoli, Middleton, 54.), 1:5 McBain (Carcone, Neighbours, 55.), 2:5 Drozg (Ograjenšek, Gregorc, 56.).
* Kazenske minute: Slovenija 4, Kanada 6.

SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kanada, Jan Drozg
Sportal Čehi odpravili Kazahstan, Švicarji pa Norvežane, Slovenci izgubili s Kanado
Ne spreglejte