Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marcel Rodman slovenska hokejska reprezentanca Hrvaška Robert Kristan

Torek, 7. 4. 2015, 11.47

8 let

"Pokazali smo že, da je ta 'klapa' sposobna"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Vsi bi igrali devetkrat s Kanado in šestkrat s Švedsko, a tako ne gre," o pripravljalnih tekmah na SP, zvečer se bodo Slovenci udarili s Hrvati, pravi Marcel Rodman, ki si želi ostati v Celovcu.

Slovenska hokejska reprezentanca bo po dveh dneh od uradnega začetka skupnih treningov že na prvem preizkusu. Uvodna ovira risov na pripravljalni poti proti svetovnemu prvenstvu v Ostravi so Hrvati. Zagreb bo ob 19. uri prizorišče sosedskega dvoboja med uigranimi in okrepljenimi gostitelji, ki se z novo četico naturaliziranih hokejistov pripravljajo na svetovno prvenstvo divizije I, skupine B (Eindhoven, 13.–19. april), kjer jih zanima prvo mesto, in varovanci Matjaža Kopitarja. Ti se bodo po Hrvatih pomerili še dvakrat z Japonci, po enkrat pa z Madžari, Avstrijci in Nemci.

"S takšno Hrvaško še nismo igrali"

Veliko besed je bilo že izrečenih o kakovosti slovenskih nasprotnikov v pripravljalnem delu. Slovenski selektor ni skrival razočaranja ob odnosu velesil do majhne Slovenije. Te se s palčkom, ki ga nihče ne jemlje resno, ne želijo meriti na pripravah. A zdaj je, kar je. Treba bo čim bolje izkoristiti šest tekem, ki so se znašle na seznamu.

In kaj o nasprotnikih pravi eden od najizkušenejših članov reprezentance? "Normalno, vsi bi radi igrali devetkrat s Kanado in šestkrat s Švedsko, ampak tako v realnosti ne gre," je karikiral Marcel Rodman in nadaljeval: "Tudi ti tekmeci so povsem v redu. S takšno Hrvaško, kot bomo igrali tokrat, še nismo. Zagotovo bo zanimivo. Japonci so za nas vselej neugodni, Avstrijci so naša stalnica, brez njih ne znamo iti na svetovno prvenstvo, Madžari podobno. Zagotovo bo najboljši preizkus proti Nemcem (29. aprila, op. a.), sploh ker bo v gosteh in ker bo tik pred začetkom svetovnega prvenstva. To bo najboljša tekma. Bo pa tekem kar veliko, kar me veseli. Raje vidim, da je kakšna več kot manj, saj so najboljši trening."

Smola ob najslabšem času. In to družinska …

Za Marcela, ki je sezono začel v Kontinentalni hokejski ligi pri Medveščaku, a se decembra po več priložnosti odpravil v Celovec, bo večerna tekma prva po dveh mesecih. Na začetku februarja si je namreč na tekmi proti Innsbrucku poškodoval živec pod kolenom. Celovčani, ki niso vedeli, kako dolgo bo okreval, so ga odstranili s seznama igralcev in klubska tekmovalna sezona je bila zanj končana. Je pa pripravljen na reprezentančni izziv, saj je njegova poškodba, kot zatrjuje, popolnoma odpravljena. Takšne "sreče" pa ni imel mlajši od bratov Rodman, David, ki bo moral zaradi poškodbe roke izpustiti prvenstvo.

"Družinsko so se spravili na nas (smeh). Jaz sem pripravljen, David žal ne," pravi 33-letnik, ki si želi klubsko kariero nadaljevati na Koroškem. In kakšen je položaj s Celovcem? "Smo v pogovorih. A vprašajte me čez kakšen teden, morda bo znanega kaj več. Določene stvari se zdaj malce čakajo," nam je odvrnil izkušeni napadalec, na vprašanje, ali je bil zadovoljen s svojo vlogo in minutažo v Celovcu letos, pa odgovoril: "Glede tega sem bil morda res malce razočaran. Je pa res, da sem v ekipo prišel sredi sezone, ko so bile naloge malo že porazdeljene, trener pa ni hotel preveč menjati. Želel bi si, da bi igral več, a načeloma sem se počutil super. Tudi zdaj v končnici, če bi imel priložnost igrati, sem prepričan, da bi igral več. Škoda, da se je končalo, kot se je, a takšen je pač šport."

Poglavitni cilj je obstati

Več priložnosti bo Rodman dobil že na pripravljalnih tekmah, pomembno vlogo pa bo imel tudi v Ostravi, kamor se odpravljajo: "Cilj je vsekakor obstanek. Moramo biti realni, da so tukaj reprezentance še vedno na višji ravni, kot smo mi. Ampak s to 'klapo' in pozitivno energijo, ki jo imamo, smo sposobni, kar smo v preteklosti že pokazali. Je pa res, da se mora veliko stvari ujeti in da moramo biti tudi mi pravi. Potem se lahko morda iztrži kaj več. To bomo videli med svetovnim prvenstvom, ampak poglavitni cilj in razlog, da gremo tja, je vsekakor obstanek."

Ne spreglejte