Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
16.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič Jan Urbas Andrej Hebar Rok Tičar

Sobota, 23. 4. 2016, 16.49

6 let, 7 mesecev

Nik Zupančič po pomembni zmagi: Fantje so pokazali, da razumejo, zakaj so tukaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Nik Zupančič | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Prva tekma je vedno najtežja, a fantje so pokazali, da razumejo, zakaj so tukaj," je bil po suvereni zmagi s 7:1 nad Japonci s predstavo svojih varovancev zadovoljen selektor Nik Zupančič.

Slovenska hokejska reprezentanca je svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, v Katovicah odprla na najboljši mogoč način. Japonci, ki so jih risi pred tednom dni na Jesenicah premagali s 4:0, niso bili dorasel tekmec in so našim hokejistom priznali premoč z 1:7.

 

"Mleli smo in mleli, na koncu smo jih zmleli v drugi tretjini. V zadnji smo samo še potrdili zmago. Prva tekma je vedno najtežja, a fantje so pokazali, da razumejo, zakaj so tukaj. Prebili smo led, zdaj smo z mislimi že pri Italijanih, ki nas čakajo jutri. Zanesljivo bo to drugačna ekipa, pripravili se bomo nanje, imamo še možnost, da si pogledamo njihovo tekmo proti Poljski in bomo naše igralce na kakšno stvar še lahko opozorili," je svojo četo pohvalil Nik Zupančič.

 

Krasi jih ekipni duh

Pet od sedmih zadetkov je prispeval drugi napad Jan Urbas, Miha Verlič in Žiga Pance. "Zasluženo visoka zmaga. Delali smo stvari, za katere smo se dogovorili. Japonce smo prisili v napake. Našemu napadu gre iz tekme v tekmo bolje in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo. Če delamo stvari, ki se jih dogovorimo pred tekmo, bo reprezentanca igrala zelo dobro. Krasi nas ekipni duh in to se je danes pokazalo," je dejal kapetan Urbas, ki je dosegel dva zadetka in dodal še tri podaje ter bil izbran za najboljšega igralca Slovenije.

Jan Urbas | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Izkoriščali svoje priložnosti

"Danes smo za razliko od jeseniške tekme začeli zelo dobro. Dobro smo drsali, kar pa je najpomembnejše, dali smo tudi veliko golov. V preteklosti se je pokazalo, da je zmeraj težko začeti turnir. Mi smo ga danes začeli odlično, držali skupaj kot ekipa, dobro drsali, se borili in dosegli pomembne zadetke. Res je, da japonski gol ni bil v načrtu, ko smo skušali 'stisniti' za vratarja, ki je opravil odlično delo. Škoda, ker je tam plošček padel notri, a ne glede na vse je bila danes odlična tekma," se je odličnega začetka SP razveselil Rok Tičar.

 

Njegov soigralec v prvem napadu Andrej Hebar pa je dodal: "Super, mislim, da smo zasluženo zmagali. Ogromno priložnosti, tudi izkoristili smo jih dovolj. S to našo igro smo danes Japonce onemogočili, nismo jim pustili igre, ki so jo želeli razviti. A mi se ukvarjamo predvsem sami s sabo in za zdaj zelo uspešno."

 

Slovenci bodo tudi drugo tekmo odigrali v zgodnjih popoldanskih urah, in sicer se bodo v nedeljo ob 13. uri udarili z Italijani.

 

Ne spreglejte