Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
11.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL nabor Florida Panthers

Sobota, 28. 6. 2014, 11.04

7 let, 12 mesecev

Po osmih letih kot prvi na naboru lige NHL izbran branilec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aaron Ekblad je igralec, na katerega stavijo pri moštvu Florida Panthers, ki je imelo v prvem krogu nabora lige NHL pravico izbirati prvo. Zadnjič so branilca kot številko ena izbrali leta 2006.

V Philadelphii so opravili prvi krog letošnjega nabora lige NHL, na katerem so ekipe lahko izbirale med mladimi upi, rojenimi med prvim januarjem leta 1994 in 15. septembrom leta 1996. Vodstvo Florida Panthers je izbiralo prvo in veliko pričakuje od 18-letnega visokoraslega branilca Aarona Ekblada. Kanadčan je zadnje tri sezone preživel v ligi OHL (Ontario Hockey League), tam je hokejsko znanje nabiral pri klubu Barrie Colts. V zadnji sezoni je kot kapetan moštva na 67 tekmah dosegel 25 zadetkov in 34 podaj. Ekblad je po Eriku Johnsonu in letu 2006 prvi branilec, ki so ga na naboru izbrali kot številko ena.

Med prvo trojico perspektivnih mladeničev sta še osrednja napadalca Sam Reinhart in Leon Draisaitl. Reinharta, ki prihaja iz hokejske družine – oče Paul Reinhart je pečat v ligi NHL pustil v osemdesetih letih, brata Griffin in Max igrata v ligi AHL, zadnji ima nekaj izkušenj tudi z ligo NHL – je na naboru kot drugega izbral Buffalo Sabres. Osemnajstletnik je v zadnjem obdobju igral v ligi WHL (Western Hockey League) in lani končal pri 105 točkah rednega dela (na 60 tekmah je statistiko obogatil s 36 zadetki in 69 podajami), v končnici pa jih je na 13 obračunih dodal še 23.

Sposobnosti Leona Draisaitla pa so opazili pri Edmontonu, ki je 18-letnega Nemca izbral kot tretjega po vrsti. Tudi Draisaitl se je v lanski sezoni dodobra razigral v ligi WHL, kjer je v rednem delu tako kot Reinhart vpisal 105 točk, v končnici pa še pet. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so izbirali 29. po vrsti, so se odločili za švedskega napadalca Adriana Kempeja.

Kdo ve, kako se bodo mladeniči izkazali, ko bo prišel čas za pravi preizkus. Številka ena lanskega nabora Nathan MacKinnon je v dresu Colorada zablestel že v prvi sezoni igranja v ligi NHL in postal novinec leta.

Ne spreglejte