Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
8.44

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Rojšek HK Celje liga INL

Četrtek, 19. 9. 2013, 8.44

3 leta, 3 mesece

Celjani po letu 2000 spet s člansko ekipo

Po 13 letih so nazaj: 90 odstotkov ekipe na prvo člansko tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Celjani so na članski hokej čakali debelo desetletje, mnogi v tem času sploh vedeli niso, da v njihovem mestu mlajše selekcije pridno trenirajo. A zdaj so nazaj, pripravljeni na učenje in nabiranje izkušenj.

Debelo desetletje je minilo, odkar so v knežjem mestu na delu zadnjič lahko spremljali članske hokejiste. Po 13 letih so se tudi v Celju, kjer je sredi 90. let znanje razdajal Vladimir Krikunov, odločili, da spet naredijo korak naprej in poskusijo tudi s člani. "Moram reči, da smo v Celju zelo pogrešali člane. Ljudje zdaj veliko sprašujejo o hokeju pri nas. Od propada članskega hokeja v Celju mnogi namreč sploh niso vedeli, da imamo mlajše selekcije oziroma da delamo z mladimi," pojasni nekdanji legendarni celjski oklepnik Rok Rojšek, ki bo v prihajajoči sezoni, ta se za njegovo ekipo začne v soboto, vodil člansko moštvo. In kakšni so odzivi ljudi? "Za zdaj so odlični. Po nekaj tekmah, ko bomo videli, kakšen bo obisk, bomo lahko res vedeli, ali so to samo govorice ali so si v Celju res želeli hokeja. A odziv na lanskem finalu selekcije do 20 let (Celjani so v finalu premoč priznali HK Olimpija, op. a.), ko se je zbralo kar 600 ljudi, kar je za mlajše selekcije res lepa številka, je spodbuden."

Prvič na članske tekme

Rojšek v klubu HK Celje trenersko vlogo opravlja že pet let, a zdaj ga čaka nova in težja naloga. Z mlado in neizkušeno ekipo, okoli 90 odstotkov fantov bo v soboto odigralo svoje prve članske tekme, bo stopil v velike čevlje. Povprečna starost mladeničev je sicer rosnih 19 let, a 43-letni trener bo lahko računal tudi na nekatere izkušenejše hokejiste. Nekateri od teh so drsalke že obesili na klin, a so se vrnili in bodo pomagali celjskemu hokeju. Tako se bosta na nekaterih položajih prepletali mladost in izkušenost, med vratnicami bosta na primer stala 19-letni Luka Koštomaj in 39-letni Tomaž Jeram. V napad bodo izkušnje prinesli 37-letni Andrej Kolar, 34-letni Domen Mark Ramšak in dve leti mlajši Rok Manfreda.

Manj izkušeni so branilci, med katerimi je z 22-leti najstarejši Rok Klavžar, ki se je v Celje preselil iz HK Olimpija. Ob tem trenerja nekoliko skrbi tudi njihovo število, saj je na njegovem seznamu le šest branilcev: "Naša ekipa bo letos povsem amaterska in finance nam ne dopuščajo, da bi pripeljali kakšno okrepitev na branilskih položaj. Mi si seveda želimo še kakšnega starejšega igralca na tem položaju, a se zavedamo, da v Sloveniji nasploh primanjkuje igralcev na branilskih mestih, tako da za zdaj kakšnih okrepitev na tem položaju ne pričakujemo. Bomo pa vsekakor poskušali kombinirati s kakšnim napadalcem. Če bodo razmere med sezono dopuščale, da koga pripeljemo, bomo to z veseljem naredili."

Disciplinirano in zagnano

Zagnanost članske ekipe v pripravljalnem obdobju ni bila nikoli vprašljiva, vedno so bili pripravljeni trenirati. "Priprave so bile zelo dobre. Fante moram res pohvaliti, saj zadnjih pet let, odkar sem tu trener, dobro trenirajo, delajo na polno, so disciplinirani in talentirani. Edina stvar, ki nam manjka, je morda nekaj let 'starosti', s katero pridejo tudi izkušnje," svojim varovancem pohvalo izreče Rojšek. Zaveda se, da bo prva sezona težka, a se hkrati veseli izzivov, učenja, razvoja in izkušenj, ki jih bo prinesla liga INL. Vse to bo v prihajajoči sezoni, ki jo bodo pred domačimi gledalci odprli v soboto proti kranjskemu Triglavu, veliko bolj pomembno od rezultata.

Ne spreglejte