Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2013,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sidney Crosby

Nedelja, 24. 3. 2013, 19.58

8 let

Pittsburgh zmagal že dvanajstič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V hokejski ligi NHL je trenutno najbolj vroče moštvo Pittsburgh, na čelu s Sidneyjem Crosbyjem, proti Philadelphii dobilo dvanajsto tekmo zapored.

V Pennsylvaniji so trenutno v NHL ''pingvini'' moštvo številka ena. Na vzhodu so prvi, imajo dvanajst zaporednih zmag, primat pa so potrdili z zmago nad Philadelphio, tekmico iz iste zvezne države, ki ji kljub visokim ciljem ne gre prav nič po načrtih in je trenutno izven mest, ki vodijo v končnico. ''Letalci'' so v drugi tretjini sicer prišli do vodstva, v polno je zadel Claude Giroux. Pittsburgh, ki je imel več strelov, je v zadnjem delu igre prišel do izenačenja ob dveh igralcih več na ledu. Kapetan Sidney Crosby je streljal s prve in zatresel mrežo. V podaljšku je z natančnim strelom iz zapestja zmago domačinom prinesel Tyler Kennedy.

V vratih New York Islanders je blestel Jevgenij Nabokov, ki je proti Floridi zaustavil vseh 26 strelov na svoja vrata in še tretjič v sezoni ostal nepremagan. Ruski veteran je močno razveselil navijače, saj je za ''otočane'' to šele šesta domača zmaga na 19 tekmah. Slabše se je odrezala druga Newyorška ekipa, Rangers. Po izvajanju kazenskih strelov je izgubila proti Washingtonu, obe moštvi se borita za končnico. V rednem delu so vsi zadetki padli v prvi tretjini, nato pa se mreži nista več zatresli vse do kazenskih strelov. Znova se je zbudil Aleksander Ovečkin, ki je tudi v tej sezoni tarča kritik. Skupaj z Nicklasom Bäckströmom sta dala po gol in podajo. Vancouver je v severozahodni diviziji znova skočil na vrh, s 3:2 je ugnal Colorado, ki je na zahodu na zadnjem mestu. Calgary je s 3:2 premagal St. Louis, tekmo je odločil veteran Jarome Iginla, ki se mu ob koncu sezone izteče pogodba. Kapetan Calgaryja naj bi bil zanimiv za številne klube, ki se pred končnico želijo okrepiti.

Ne spreglejte