Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi

Četrtek, 17. 4. 2014, 18.09

8 let

Peterica risov brez opreme in treninga. V garderobi brez pitne vode …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska reprezentanca je prispela na prizorišče svetovnega prvenstva divizije I skupine A v Južni Koreji. Po 18-urnem potovanju so risi v večernih urah opravili tudi prvi trening.

V sredo je 23 hokejistov, ki bodo v južnokorejskem Goyangu zastopali slovenske barve na prihajajočem svetovnem prvenstvu, iz Brnika najprej poletelo proti Frankfurtu, nato pa pot nadaljevalo proti Seulu, kamor so prispeli ob 13. uri po lokalnem času (oziroma ob 6. uri zjutraj po slovenskem).

Na letališču v Južni Koreji je prišlo do manjšega šoka, saj je peterica igralcev – David Rodman, Aleš Mušič, Miha Verlič, Jan Urbas in Mitja Robar – ostala brez opreme in posledično brez treninga na ledu. So pa omenjeni kljub temu opravili trening na suhem.

"Glede na to, kakšne so bile vaje, je bila druga polovica treninga povsem drugačna, kot bi bila, če bi bili na treningu vsi. Vendar tu ne moremo nič storiti,'' je po treningu dejal Marcel Rodman, ki težav na treningu, ki so ga opravili po naporni in dolgi poti, ni imel: "Moram reči, da sem se dobro počutil. Celo nad pričakovanji. Pred treningom sem bil resnično utrujen, saj na letalu ne moreš najbolje spati. Potem nas je čakal še vožnja z avtobusom in tako naprej … A bilo je resnično v redu.''

"Ne bomo se izgovarjali na pogoje"

V petek bodo risi dopoldan opravili trening na suhem, popoldan pa se bodo znova odpravili na ledeno ploskev. Peterica, ki v četrtek iz objektivnih razlogov ni trenirala na ledu, upa, da bo oprema prišla čim prej v Južno Korejo. Jezo pa ni povzročila le oprema, ki je doma ostala predvsem zaradi slabe komunikacije enega izmed letalskih prevoznikov in turistične agencije, temveč tudi garderoba v dvorani Mokdong, v kateri bodo risi ostali le še do sobote, ko se selijo v dvorano v Gojangu.

"Vsekakor pričakujem boljše pogoje. Tu nimamo prave garderobe. Ne vem, čemu je sploh namenjena ta garderoba. Ni pitne vode, led je drugačen … Vendar se na to, ne bomo izgovarjali. Čim hitreje se bomo poskušali privaditi na okolje in na prvo tekmo, ki bo v nedeljo,'' razmišlja čuvaj mreže Andrej Hočevar.

V soboto bodo igralci zamenjali tudi hotel, ki bo bližje prizorišču svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte