Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2013,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Sapa Fehervar

Petek, 22. 2. 2013, 21.53

8 let

Olimpija se je od EBEL poslovila z zmago nad Sapo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Zmaji'' so z zmago s 3:2 proti madžarski Sapi končali sezono v EBEL, v kateri so po dveh sezonah ostali brez končnice. Olimpija je sezono končala na devetem mestu.

Hokejisti Olimpije so v dvorani pod Rožnikom gostili še zadnjo tekmo letošnje sezone EBEL, in sicer so jim nasproti stali oklepniki iz Szekesfehervarja, ki so, tako kot Ljubljančani, ostali brez končnice. ''Zmaji'' so razširjeno avstrijsko prvenstvo po dveh sezonah, 2010/2011 (četrtfinale) in 2011/2012 (polfinale), končali pred izločilnimi boji. Čeprav tekma za nobeno ekipo ni bila velikega pomena, so gostje kaj hitro zapretili proti vratom Jerryja Kuhna. Najprej je z bližine poskušal Ladislav Sikorcin, a je ljubljanski čuvaj mreže plošček odbil. Kuhnovo pripravljenost pa je le nekaj sekund zatem z modre črte preizkusil še Harlan Pratt, a tudi njemu rezultata na semaforju ni uspelo spremeniti. V četrti minuti pa je za spremembo rezultata poskrbel Chris D`Alvise. Kanadčan je po podaji Kevina DeVergilia s strelom pod prečko Olimpijo popeljal v vodstvo. Veselje navijačev, ki so si prišli ogledat zadnjo tekmo ''zmajev'' v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva, pa ni trajalo prav dolgo. V sedmi minuti je namreč na kazensko klop moral sesti Miha Pesjak, kar so madžarski gostje po 40 sekundah izkoristili. Z modre črte je močno streljal nekdanji ''zmaj'' Frank Banham, a je Kuhn ploščico odbil, odbitek pa je v ljubljansko mrežo pospravil Ladislav Sikorcin. Ekipi sta si do prvega odmora priigrali še nekaj priložnosti, pri gostih je bil nevaren Banham, ki je streljal z bližine, a je bil Kuhn na mestu. Tik pred iztekom tretjine je bilo vroče pred vrati Miklosa Rajne, ko so imeli Ljubljančani igralca več, a številčne prednosti niso izkoristili.

Začetek druge tretjine, v kateri so bili v obeh taborih strelsko bolj razpoloženi, je sicer pripadel gostom, ki so v četrti minuti dodobra namučili ljubljanskega vratarja. Poskušala sta tako Banham kot Filip Novak, a sta njuna strela končala v varnem zavetju Kuhna. V nadaljevanju so zapretili tudi Ljubljančani, in sicer je lepo poskušal Anže Ropret, za njim pa je odbitek za hrbet Rajne poskušal spraviti še Ken Ograjenšek, a rezultat se ni spremenil. Kar ni uspelo Ropretu in Ograjenšku, pa je v 35. minuti Alešu Mušiču. Najprej je streljal Matevž Erman, Rajna je plošček odbil, do njega je prišel Mušič in po strelu iz obrata Olimpijo popeljal v drugo vodstvo. Madžari so se spustili v boj za priključkom in z vseh možnih položajev obstreljevali vrata domačinov. Poskušali so Banham, Novak in Sikorcin, a jim kljub naporom ni uspelo izenačiti. Ljubljančani so se kar nekajkrat rešili iz skoraj nemogočih položajev in do konca tretjine ohranili celo kožo.

Nadaljevanje je spet postreglo s priložnostmi na obeh straneh, a učinkovitejši so bili gostje. V 49. minuti je Balint Magosi z leve lepo podal na desno do Kyla Baileyja, ki je izenačil. A izenačenje ni trajalo prav dolgo, saj je v 54. minuti s strelom pod prečko za še tretje ljubljansko vodstvo poskrbel Andrej Hebar. Hokejisti Sape so minuto in pol pred koncem tekme poskušali tudi brez vratarja, a se jim poskusi izenačitve in morebitnega podaljška niso izšli. Olimpija je tako z minimalno zmago nad madžarsko ekipo končala EBEL-ligaško sezono na devetem mestu.

Ne spreglejte