Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2020,
11.44

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

Marko Popovič Matjaž Sekelj prisilna poravnava stečaj stečajni postopek HDD Olimpija

Četrtek, 7. 5. 2020, 11.44

3 leta, 11 mesecev

Na sodišču objavljen stečaj propadlega kluba HDD Olimpija Ljubljana

Začel se je stečajni postopek stare hokejske Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL | Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečajni postopek nad dolžnikom, pravno osebo, Hokejskim drsalnim društvom Olimpija Ljubljana, so objavili na spletnih straneh. | Foto Grega Valančič/Sportida

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečajni postopek nad dolžnikom, pravno osebo, Hokejskim drsalnim društvom Olimpija Ljubljana, so objavili na spletnih straneh.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečajni postopek nad dolžnikom, pravno osebo, Hokejskim drsalnim društvom Olimpija Ljubljana, so objavili na spletnih straneh.

Za upravitelja je bil imenovan Franci Ježek. Upniki imajo zdaj čas, da v treh mesecih po začetku stečajnega postopka prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku.

Zadnji dan roka za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic je 7. avgust 2020. Prijava terjatve mora biti vložena tako, da jo upnik osebno vloži na vložišču sodišča ali pošlje po pošti na naslov sodišča. Prijava terjatve bo pravočasna, če bo do poteka roka vložena na vložišču ali oddana s priporočeno poštno pošiljko.

Leta 2017 konec tekmovalnega životarjenja  

HDD Olimpija je v ligi EBEL zadnjič igral v sezoni 2016/17, ko je bolj kot ne životaril. | Foto: Grega Valančič/Sportida HDD Olimpija je v ligi EBEL zadnjič igral v sezoni 2016/17, ko je bolj kot ne životaril. Foto: Grega Valančič/Sportida Društvo je od sezone 2007/08 do 2016/17 igralo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi EBEL, a je po razglasitvi stečaja dejansko prenehalo obstajati.

Največji EBEL-ligaški uspeh je doseglo v uvodnem tekmovalnem obdobju, ko je v finalu zaigralo proti Red Bull Salzburg, a se po veliki administrativni napaki opeklo in postalo podprvak.

Tradicijo hokeja v Ljubljani nadaljuje mladinski podružnični klub Hokejski klub Ljubljana, kasneje HK SŽ Olimpija Ljubljana, ki tekmuje v Alpski ligi.

Matjaž Sekelj (skrajno levo) je bil dolga leta alfa in omega HDD Olimpija, pred petimi leti so ga razrešili z mesta športnega direktorja. Marko Popovič (drugi z desne) je leta 2014 postal predsednik društva in ga pozneje poskušal rešiti s prisilno poravnavo, kar ni uspelo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matjaž Sekelj (skrajno levo) je bil dolga leta alfa in omega HDD Olimpija, pred petimi leti so ga razrešili z mesta športnega direktorja. Marko Popovič (drugi z desne) je leta 2014 postal predsednik društva in ga pozneje poskušal rešiti s prisilno poravnavo, kar ni uspelo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Več kot tri milijone evrov dolga, poskušali so s prisilno poravnavo ...

Vprašanje je, koliko premoženja sploh ima propadli HDD Olimpija Ljubljana, katerega alfa in omega je bil dolga leta Matjaž Sekelj (maja 2015 so ga razrešili z mesta športnega direktorja). Leta 2015 je takratni predsednik Marko Popovič poskušal klub reševati s prisilno poravnavo. Olimpija je imela na dan 31. 12. 2014 3.068.462,33 evra dolga, več kot 110 upnikom pa je ponudila poplačilo v višini 20 odstotkov vrednosti terjatev. Društvo bi moralo v štirih letih izplačati okoli 600 tisoč evrov, a ker se to ni zgodilo, je prišlo do stečajnega postopka.

Uvedba tega lahko, glede na usodo športnih klubov, ki so se znašli v podobnem položaju, pomeni zgolj, da upniki ne morejo računati na povrnjen denar.

HK Acroni Jesenice je klavrn konec dočakal leta 2012 in pozneje končal v stečaju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida HK Acroni Jesenice je klavrn konec dočakal leta 2012 in pozneje končal v stečaju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tudi drugi slovenski EBEL-ligaš končal klavrno

Podoben razplet se je zgodil še pri drugem slovenskem EBEL-ligašu HK Acroni Jesenice, ki je klavrn konec dočakal leta 2012. Klub, ki je v več kot šestih desetletjih delovanja postal ikona slovenskega športa, je po letih kopičenja dolgov pred osmimi leti pod predsednikovanjem Slavka Kanalca začel ugašati in nazadnje končal v stečaju. Trofejni gorenjski kolektiv, v vitrino je postavil 32 lovorik za naslov jugoslovanskega in slovenskega prvaka, je v zadnjih letih delovanja tekmoval v ligi EBEL. Na Jesenicah danes s člansko ekipo deluje drug pravni subjekt, HDD Sij Acroni Jesenice zadnja leta igra v Alpski ligi.

denar, evri
Sportal Ko zmaga finančni rak
Ne spreglejte