Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 12. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga Andrej Brodnik Gaber Glavič Robert Kristan

Nedelja, 31. 12. 2017, 10.30

6 let, 3 mesece

Trenerski in igralski pogled po zmagi Olimpije s 4:2 nad Jesenicami

Robert Kristan: Zaspana tekma z nekaj slabimi odločitvami, a cilj je izpolnjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
HDD Jesenice, HK Olimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Videlo se je, da derbi prinese nervozo v glavo in v noge. Odigrali smo bolj zaspano tekmo, z nekaj zelo slabimi odločitvami, a k sreči se je izšlo, kot se je. Cilj je izpolnjen, tri točke gredo v Ljubljano," je po zmagi HK SŽ Olimpija s 4:2 nad HDD Sij Acroni Jesenice dejal eden ključnih členov zmajev, vratar Robert Kristan.

Hokejistom Olimpije je na zadnji tekmi v koledarskem letu le uspelo končati negativno serijo proti Jesenicam in jih premagati prvič v sezoni. Po štirih porazih so zmaji tokrat led zapuščali zadovoljni. Zaradi rezultata, ne pa toliko zaradi prikazane igre.

Še v 58. minuti so po zadetkih Matica Kralja, Andraža Zibelnika in Nika Grahuta, predvsem pa po zaslugi odličnih obramb Roberta Kristana, vodili s 3:0, na koncu pa poskrbeli za pravo dramo in za zmago s 4:2 trepetali skoraj do izteka igralnega časa.

Cilj izpolnili

V lepo zapolnjeni Podmežakli se je zbralo več kot tri tisoč gledalcev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V lepo zapolnjeni Podmežakli se je zbralo več kot tri tisoč gledalcev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Jeseničani so preobrat poskušali uprizoriti brez vratarja in s šestimi igralci v polju. Na 1:3 je po manevru Kristana za vrati najprej znižal Adis Alagić, na 2:3 tik za tem pa Jaka Sodja. Še naprej so bila jeseniška vrata prazna, Miha Zajc je zadrsal proti njim, železarji so ga nepravilno ovirali, sodnik pa je dosodil tehnični zadetek in zeleno-beli so se pred najverjetneje rekordnim številom gledalcev v tej sezoni razveselili prve zmage nad večnim tekmecem.

"Zavedali smo se, da bo težka tekma. To, kar se je na preteklih tekmah dogajalo proti Jesenicam, smo že pozabili. Cilj je bil vzeti tri točke, nanizati peto zaporedno zmago. Zadnja tekma v sezoni je bila, Podmežakla pa polna, kar je še najlepše pri vsem skupaj. Tri točke gredo v Ljubljano, cilj je izpolnjen," je bil z razpletom zadovoljen ljubljanski čuvaj mreže Kristan.

Upravičena jeza

Manj zadovoljstva je bilo pri 34-letniku ob oceni igre. Med obračunom je dal soigralcem večkrat jasno vedeti, da z določenimi potezami sicer mladega moštva ni zadovoljen.

Eden ključnih igralcev ob zmagi, Robert Kristan, je med tekmo soigralce večkrat opozoril na napake. "Moja jeza je upravičena. Fantje vedo, da se morda kdaj glas povzdigne, ko se nekaj na ledu ne bi smelo zgoditi."  | Foto: Žiga Zupan/Sportida Eden ključnih igralcev ob zmagi, Robert Kristan, je med tekmo soigralce večkrat opozoril na napake. "Moja jeza je upravičena. Fantje vedo, da se morda kdaj glas povzdigne, ko se nekaj na ledu ne bi smelo zgoditi." Foto: Žiga Zupan/Sportida "Videlo se je, da derbi prinese nervozo v glavo in v noge. Odigrali smo bolj zaspano tekmo, z nekaj zelo slabimi odločitvami. S tem smo Jesenicam dali veliko priložnosti za gol, a k sreči se je izšlo, kot se je. Moja jeza je upravičena. Fantje vedo, da se morda kdaj glas povzdigne, ko se nekaj na ledu ne bi smelo zgoditi. Moja koncentracija je na visoki ravni, ne glede na to, da se me morda kdaj sliši na tribuno. Če ima kdo s tem kakšne težave, naj se oglasi pri meni. Jaz jih nimam."

Dolgo je kazalo, da bi Kristan lahko ohranil mrežo nedotaknjeno, a je na koncu prejel dva zadetka. Je prisotna jeza, ker ni shutouta? "Danes sem si tekmo uničil sam, a prav dolgo hokeja ne bom več igral, moram poskušati tudi take stvari (je s prstom pokazal na prvi prejeti zadetek, ko je Jeseničanom ponudil priložnost za gol, op. a.). Če ne bi prejel zadetka, bi bilo toliko lepše, to bi bila nagrada za vso ekipo, a zmaga je tu," pravi Gorenjec, ki domuje v Ljubljani, in upa, da bodo zmagoviti niz, zdaj je dolg pet tekem, v letu 2018 še podaljšali.

"V več elementih igre nismo bili pravi"

Trener Andrej Brodnik s predstavo ni mogel biti povsem zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Trener Andrej Brodnik s predstavo ni mogel biti povsem zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar

Trener Olimpije Andrej Brodnik je prvič v sezoni ugnal mlajšega kolega na strani Jesenic Gabra Glaviča, a nad igro tudi on ni mogel biti navdušen.

"Pomembne so tri točke, četudi s tako igro, kot smo jo tokrat prikazali, ki ni bila povsem naša, ni bila na visoki ravni. V več elementih igre nismo bili pravi, kot bi morali biti. Imamo rezerve, proti Jesenicam lahko prikažemo boljši hokej, kar smo že, a je bil takrat morda na trenutke manj učinkovit. Danes smo bili učinkoviti, na drugi strani pa z nekimi deli igre, ki za javnost niso toliko pomembni, nisem bil zadovoljen. Premagali smo dobrega nasprotnika in si dokazali, da lahko gledamo pozitivno v novo leto in nadaljevanje prvenstva," je misli strnil 47-letnik in priznal, da so bile zadnje minute zelo burne: "Če bi bil na klopi kakšen starejši trener, bi lahko imel resne težave, jaz sem preživel dramo na koncu."

Včasih ne zmaga boljši

Jeseniška stran se je v slačilnici zadržala precej dlje časa od ljubljanske. "Ne moremo govoriti o slabšem dnevu, ker smo preprosto bili in smo boljša ekipa. Hokejska vrata so zelo majhna, to ni nogometni gol. Včasih boljša ekipa ne zmaga. To se je tokrat zgodilo. Na žalost, ampak ni kaj. Zelo težko je zmagati na vseh derbijih. Tokrat se ni izšlo po naših načrtih. Mislim, da je manjkal en strel na koncu pa morda tudi kakšen strel več in podaja manj med samo tekmo," je razmišljal Glavič, vesel lepega obiska, manj rezultata: "Vsekakor ni dobro izgubiti doma, a bolj bi peklo, če bi bili nemočni, če bi nas Olimpija nadigrala, če bi videli, da nimamo recepta. Takrat bi zelo bolelo."

"Ne moremo govoriti o slabšem dnevu, ker smo preprosto bili in smo boljša ekipa. Hokejska vrata so zelo majhna, to ni nogometni gol. Včasih boljša ekipa ne zmaga. To se je tokrat zgodilo," je po porazu dejal trener Jesenic Gaber Glavič. | Foto: Vid Ponikvar "Ne moremo govoriti o slabšem dnevu, ker smo preprosto bili in smo boljša ekipa. Hokejska vrata so zelo majhna, to ni nogometni gol. Včasih boljša ekipa ne zmaga. To se je tokrat zgodilo," je po porazu dejal trener Jesenic Gaber Glavič. Foto: Vid Ponikvar Moštvi bosta tekmovanje nadaljevali v torek, ko bodo Jeseničani gostovali pri drugi ekipi Celovca, Olimpija pa pri drugi ekipi Salzburga. Nov derbi sledi že prvo januarsko soboto, ko se bo obračun v Tivoliju začel ob 17.30.

Ne spreglejte