Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2021,
20.25

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

Anže Pogačar Alpska liga Nik Zupančič HDD Jesenice

Nedelja, 13. 6. 2021, 20.25

2 leti, 10 mesecev

Znova bo trener Jesenic

Nik Zupančič se vrača na Gorenjsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Nik Zupančič | Trenersko taktirko Jesenic bo znova vihtel Nik Zupančič. | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Trenersko taktirko Jesenic bo znova vihtel Nik Zupančič.

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Pri HDD Sij Acroni Jesenice so po selitvi trenerja Mitje Šivica k HK SŽ Olimpija imenovali novega trenerja. Na Gorenjsko se vrača Nik Zupančič, ki je železarje v preteklosti že vodil in z njimi osvojil dva naslova državnih prvakov.

Jesenice prvaki - Olimpija finale
Sportal Oglasili so se Jeseničani: Nismo obupali, z jekleno voljo gremo naprej!

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič bo po slabih treh letih delovanja v tujini – eno leto pri Feldkirchu, sezono in nekaj mesecev na Poljskem – znova služboval v domovini. Spet bo poprijel za trenersko taktirko Jesenic. Železarje je že vodil, najprej v delu sezone 2014/15, ko je bila gorenjska ekipa še del lige INL, nato še v sezoni 2016/17. Obakrat je Jeseničane popeljal do naslova državnega prvaka.

"Občutki so pozitivni, saj sem pred leti v klubu HDD SIJ Acroni Jesenice že deloval. Vem, kako klub deluje in kakšno tradicijo ima hokej na Jesenicah. Kljub temu, da sem zadnjih nekaj let deloval v tujini, sem vedno spremljal dogajanje na domači hokejski sceni. Ekipa Jesenic je bila vedno konkurenčna in v boju za najvišja mesta v Alpski ligi in seveda tudi v domačem prvenstvu. Z osvojitvijo naslovov državnih in pokalnih prvakov je klub dokazal, da se v klubu igralci dobro razvijajo in napredujejo in delovati v takem okolju je meni kot trenerju izziv in hkrati odgovornost," je za uradno spletno stran društva dejal Zupančič.

Železarje je dvakrat popeljal do naslova državnih prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Železarje je dvakrat popeljal do naslova državnih prvakov. Foto: Vid Ponikvar

Pred njim zahtevna naloga

Zdaj ga čaka zahtevno dela, sestavljanje ekipe. Kar nekaj nosilcev igre se je preselilo v Ljubljano - vratar Žan Us, napadalci Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Sodja in Jaka Šturm - , eden od redkih bolj izkušenih oklepnikov zadnje sezone Andrej Hebar pa je končal kariero.

"Glede na to, da se bo z odhodom kar nekaj ključnih igralcev struktura ekipe spremenila, bo prioriteta sestaviti ekipo, ki bo homogena, delovna, željna napredovanja in konkurenčna v vseh tekmovanjih v sezoni 2021/2022. V začetku bo predvsem veliko pogovorov s potencialnimi kandidati, da se ustvari realna slika, kako naj bi bila ekipa videti in kakšne vloge bi pri tem imeli posamezniki," je še dodal 52-letnik, proti kateremu so pred časom pogledovali tudi v Ljubljani.

Jesenice prvaki - Olimpija finale
Sportal Andrej Hebar končal kariero: Hvala, hokej, za neverjetnih 32 let

Užitek je delo z mladimi, a uspešna ekipa potrebuje tudi izkušnje

"Zagotovo bi si v ekipi želel mlade igralce, ki so na začetku svoje poti, saj takim igralcem lahko res veliko dam kot trener in je z njimi res užitek delati predvsem takrat, ko vidiš, kako napredujejo in se razvijajo. Menim pa, da uspešna ekipa potrebuje tudi izkušene igralce, ki so karakterno pozitivno naravnani in sprejemajo svoje vloge znotraj ekipe ter s tem veliko doprinesejo k razvoju mlajših igralcev in seveda k uspehu celotne ekipe, kar pa na koncu tudi šteje," je o tem, da si v ekipi želi tudi izkušnje, dodal Zupančič.

Anže Pogačar bo znova sodeloval z Zupančičem. | Foto: Vid Ponikvar Anže Pogačar bo znova sodeloval z Zupančičem. Foto: Vid Ponikvar

Verjamejo, da je v tem trenutku prava izbira

"Veseli me, da Nik Zupančič ponovno prevzema mesto glavnega trenerja ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice. V preteklosti smo v dveh različnih obdobjih že odlično in uspešno sodelovali ter skupaj osvojili dva naslova državnega prvaka. Verjamem, da je Nik v tem trenutku odlična, prava in kvalitetna trenerska rešitev za naš klub, saj so si naši pogledi na šport in hokejsko igro zelo podobni," pa je v klubski mikrofon dejal direktor Jesenic Anže Pogačar.

HDD Sij Acroni Jesenice Borut Pahor odlikovanje
Sportal Državno odlikovanje za HDD Sij Acroni Jesenice
Ne spreglejte