Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
20.35

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

Natisni članek

Anže Pogačar Sij Acroni Jesenice

Torek, 1. 6. 2021, 20.35

2 leti, 10 mesecev

HDD Sij Acroni Jesenice

Oglasili so se Jeseničani: Nismo obupali, z jekleno voljo gremo naprej!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

Jesenice prvaki - Olimpija finale | Jeseničani so po sezoni, v kateri so osvojili naslov državnih prvakov, doživeli pravi eksodus. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani so po sezoni, v kateri so osvojili naslov državnih prvakov, doživeli pravi eksodus.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V hokejskem klubu HDD Sij Acroni Jesenice bi morali te dni uživati ob naslovu državnih prvakov in krepiti moštvo za naslednjo sezono, a so po koncu tekmovanj doživeli odhod trenerja in številnih nosilcev igre. Danes so v sporočilu za javnost navijačem sporočili, da niso obupali, in z direktorjem Anžetom Pogačarjem spet odločno pogledujejo proti sezoni 2021/22. 

"Za nami je zelo težka, naporna in unikatna sezona. Sezona zaprtih dvoran, pandemije, izpada prihodkov. Sezona brez vas, dragi navijači. A bila je tudi sezona trdega dela, borbe, vztrajnosti, uspehov, jeklene volje, zmag ter osvojenih lovorik," so zapisali v jeseniškem klubu.

HK Olimpija HDD Jesenice Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic z Jesenic v Olimpijo

Dogodki v zadnjih tednih so jim zamajali tla pod nogami

Navijačem se zahvaljujejo za vso podporo, po odhodu trenerja Mitje Šivica v Olimpijo, kamor je ta odpeljal tudi številne nosilce jeseniške igre v pretekli sezoni, so na Gorenjskem doživeli precejšen šok.  "V zadnjih 14 dneh se je zgodilo veliko premikov in sprememb, ki so zamajali tla v našem klubu. Naš klub zapušča kar nekaj pomembnih členov iz pretekle sezone, ki so našli nove izzive v boljših ligah in bogatejših klubih. Kljub dejstvu, da velika večina odhaja k našemu največjemu tekmecu, zaradi njihovih odhodov ne smemo biti preveč potrti, jezni in razočarani, ampak razumevajoči, saj njihovi odhodi pomenijo, da je naš klub izpolnil svoje poslanstvo, ki si ga je zadal na začetku sezone – razvoj mladega hokejskega kadra," so se z razmerami naposled sprijaznili železarji in našli motiv za nadaljnje delo.

Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič
Sportal Olimpija potrdila nove selitve z Jesenic v Ljubljano

Niso obupali

"V zadnjih dveh sezonah se je naše društvo ravnalo po zastavljeni rdeči niti – delo z mladimi igralci, ki smo jim želeli omogočiti strokoven trenerski kader, kakovostno tekmovanje, odlični pogoji za delo in njihov razvoj ter napredek. Številni odhodi in osvojeni pokali v zadnji sezoni so dokaz, da smo vsi skupaj kljub vzponom in padcem delo opravili dobro in kakovostno.

Klub bi si želel zadržati vse najboljše igralce, trenerje, nadgraditi zgodbo, vendar žal to v tem trenutku ni mogoče, kljub temu pa se bomo potrudili, da bomo odhode kar najuspešnejše nadomestili ter okrepili vodstvo kluba, da bomo v prihodnosti finančno močnejši."

"Vse to pomeni, da nismo obupali. Vodstvo kluba se trudi v čim krajšem času zapolniti luknje, ki so se pojavile, in nadomestiti manjkajoči kader. V sezono vstopamo optimistično in z močno jekleno voljo. Upamo, da vam bomo že kmalu lahko razkrili prve okrepitve in spremembe v ekipi," obljubljajo.

Anže Pogačar ostaja: Po zelo uspešni lanski sezoni in številnih odhodih iz kluba bi se bilo tudi meni zdaj najlažje posloviti od kluba, vendar pa nisem človek, ki bi se bal izzivov in bežal pred odgovornostjo.  | Foto: Vid Ponikvar Anže Pogačar ostaja: Po zelo uspešni lanski sezoni in številnih odhodih iz kluba bi se bilo tudi meni zdaj najlažje posloviti od kluba, vendar pa nisem človek, ki bi se bal izzivov in bežal pred odgovornostjo. Foto: Vid Ponikvar

"Navijače prosim za potrpljenje, pokroviteljem se zahvaljujem za podporo"

Sporočajo tudi, da Anže Pogačar ostaja na mestu direktorja kluba tudi v sezoni 21/22. "Po zelo uspešni lanski sezoni in številnih odhodih bi se bilo tudi meni zdaj najlažje posloviti od kluba, vendar pa nisem človek, ki bi se bal izzivov in bežal pred odgovornostjo. Lani sem občnemu zboru in predsedniku obljubil, da bom ostal na mestu direktorja kluba do konca sezone 2021/22, in ker klub še vedno potrebuje mojo pomoč, bom držal besedo. Tudi v novi sezoni bomo sledili naši rdeči niti in načrtu dela iz zadnjih dveh sezon. Ekipa bo nastopala v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije ter mednarodni ligi AHL. V kratkem času moramo imenovati novega trenerja, začeti pogovore z igralci, sestaviti okostje ekipe, narediti načrt priprav in prijateljskih tekem. Navijače prosim za potrpljenje, pokroviteljem se zahvaljujem za podporo. Vsi vpeti v delovanje HDD Jesenice bomo naredili vse, da boste tudi v prihodnosti ponosni na klub. Tako kot v preteklosti bomo tudi v prihodnosti javnost ažurno obveščali o dogajanju v svojem klubu," pa je ob tem povedal Pogačar.

Preberite še:

Sportal "Peklensko bo, a moramo biti delavni, da bomo dvomljivcem lahko zaprli usta" #foto #video
Ne spreglejte