Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
17.05

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Žiga Pance IceHL HK Olimpija Mitja Šivic

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 17.05

2 leti, 11 mesecev

pri hk sž olimpija začeli priprave na novo sezono

"Peklensko bo, a moramo biti delavni, da bomo dvomljivcem lahko zaprli usta" #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Tri tedne zatem, ko je s HDD Sij Acroni Jesenice v Tivoliju spodnesel HK SŽ Olimpija in se veselil naslova državnega hokejskega prvaka, se je Mitja Šivic pred ljubljansko dvorano predstavil v novi vlogi, kot glavni trener Ljubljančanov, s katerimi je začel suhe priprave na prihodnjo sezono. "Junij bo peklenski, a gremo na raven, ki bo od nas zahtevala zelo veliko. Moramo biti precej bolj delavni kot preostale ekipe v ligi, da bomo dvomljivcem, teh je več kot pozitivistov, zaprli usta," pravi Šivic, ki se z zeleno-belimi seli na višjo tekmovalno raven, v ligo IceHL.
 

Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič
Sportal Olimpija potrdila nove selitve z Jesenic v Ljubljano

Le nekaj tednov po koncu klubske sezone so pri HK SŽ Olimpija že začeli priprave na prihajajočo, v kateri se selijo v najmočnejše regionalno tekmovanje, ligo IceHL (nekdanjo ligo EBEL). 

Novi trener HK SŽ Olimpija Mitja Šivic je zadnji majski dan z varovanci začel priprave na novo sezono, v kateri bo Olimpija stopila na višjo tekmovalno raven, v ligo IceHL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Novi trener HK SŽ Olimpija Mitja Šivic je zadnji majski dan z varovanci začel priprave na novo sezono, v kateri bo Olimpija stopila na višjo tekmovalno raven, v ligo IceHL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko so v pretekli osvojili naslov prvaka Alpske lige, v državnem prvenstvu pa v finalu klonili proti HDD Sij Acroni Jesenice, ki jim je prekrižal načrte tudi v pokalu Slovenije, so se v ljubljanskem klubu zgodile nekatere spremembe. Med drugim se je končalo sodelovanje s finskim trenerjem Raimom Summanenom, na njegovo mesto je prišel zadnji dve leti trener največjega tekmeca zmajev HDD Sij Acroni Jesenice Mitja Šivic

Zaljubljenec v kolo - z Gorenjske se je v Tivoli pripeljal s kolesom - stavi na karto dobre fizične pripravljenosti | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zaljubljenec v kolo - z Gorenjske se je v Tivoli pripeljal s kolesom - stavi na karto dobre fizične pripravljenosti Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Domači, ki so ob meni, me seveda podpirajo, je pa tako, da Gorenjska res diha s hokejem, tako da kamorkoli grem, slišim kakšno opazko, a hkrati ljudje razumejo, zakaj sem šel. Glavna stvar je, da je tukaj res dobro zastavljen projekt. Upam, da bodo tudi gori kdaj šli po poti Slovenskih železnic," je o tem, kako je selitev iz Gorenjske v prestolnico, v kateri si je s premori med letoma 1997 in 2007 kot hokejist služil kruh, sprejela okolica, dejal 41-letnik.

Sportal "Rekli so mi, da bo težko, na trenutke je bilo, a zdaj smo nagrajeni"

Junija bodo trikrat na teden trenirali skupaj, bodo pa junijski treningi nekoliko individualno prilagojeni, julija sledita dva tedna regeneracije, ki ne vključuje zgolj ležanja na plaži, nato pa počasi vrnitev na ledeno ploskev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Junija bodo trikrat na teden trenirali skupaj, bodo pa junijski treningi nekoliko individualno prilagojeni, julija sledita dva tedna regeneracije, ki ne vključuje zgolj ležanja na plaži, nato pa počasi vrnitev na ledeno ploskev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Treba bo stisniti"

Šivic, sicer strastni kolesar, tudi na današnji začetek priprav se je od doma pripeljal s kolesom, je znan po tem, da močno stavi na karto dobre fizične pripravljenosti. Ta bo v močnejši IceHL še toliko bolj pomembna. Danes so v Tivoliju opravili predvsem medicinske teste, ki so mu dali vpogled o zmogljivosti igralcev.

"S tem, kar sem videl, sem v večini zelo zadovoljen. Verjamem, da bodo rezultati po junijskih treningih še boljši, če jih bomo znali dvigniti še za 15 odstotkov, bodo fantastični. Junij bo peklenski, kar sem fantom povedal. Treba bo stisniti. Gremo na raven, ki bo od nas zahtevala veliko. Ne bomo imeli največ kakovosti v ligi, lahko pa smo najbolje pripravljeni. Vsi skupaj imamo super priložnost, da naredimo nekaj, da smo veliko bolj delovni kot preostale ekipe in dvomljivcem zapremo usta," pravi Šivic in dodaja, da bodo junijski treningi bolj individualni, julija sledita dva tedna regeneracije, kar ne pomeni zgolj ležanja na plaži, nato pa znova skupinski treningi. Na led bodo fantje lahko šli tretji teden julija, uradne priprave na ledu pa je postavil na 26. julij.

Med tistimi, ki so se preselili v Ljubljano je tudi Blaž Tomaževič. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Med tistimi, ki so se preselili v Ljubljano je tudi Blaž Tomaževič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po igralskem kvartetu v zelenem tudi Šturm

Z Jesenic so se v Ljubljano s Šivicem preselili vratar Žan Us ter napadalci Žan Jezovšek, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, pa tudi Jaka Šturm. Kaj lahko bi v zelenem videli še koga, ki je v zadnji sezoni drsal v jeseniškem dresu. Če je pri sestavi ekipe z domačimi igralci kadrovanje že skoraj pri koncu, pa Šivic išče še tri tujce, načeloma enega branilca in dva napadalca. Ekipa bo sestavljena iz petih napadov (osem branilcev, 15 napadalcev, trije vratarji). Med vratnicama ostaja Paavo Hölsä, priključili pa bodo še 17-letnega Luko Kolina. Ta bo sicer prvi vratar mladinske ekipe Olimpije, ki bo med drugim igrala v državnem prvenstvu, IHL, mladinski IceHL.

Jesenice prvaki - Olimpija finale
Sportal Jeseničani od zaostanka do naslova državnega prvaka

Fotogalerija priprav (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Trije tujci, ki bodo "delali razliko" in imeli pravi značaj

Vloga pomočnika bo pripadala dozdajšnjemu pomočniku Maticu Kralju, s katerim sta že sodelovala na Jesenicah, v trenerskem štabu bo tudi zdravnik Tom Cvetkovič, si pa Šivic v štabu želi še eno osebo, a če se načrt A ne bo uresničil, bo zadovoljen tudi z scenarijem B.

"Iščemo tri tujce, ki bodo na tej ravni znali 'delati razliko', ki bodo kupili identiteto in kulturo, ki bodo razumeli, kam prihajajo, in bodo predvsem dobri ljudje, ker nas čaka verjetno veliko vzponov in padcev, dobri ljudje pa znajo take stvari zdržati," opozarja na to, da ga ne zanima zgolj in samo statistika, temveč tudi značaj tujcev, pri prihodu katerih bo imel glavno besedo sam.

Matic Kralj ostaja pomočnik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matic Kralj ostaja pomočnik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mark Sever iz drsalk v pisarno

"Mark Sever se je odločil, da nadaljuje zgodbo tukaj kot generalni sekretar kluba. Dušan Lepša je že pred tedni izrazil željo, da zaključi s tem poslom. Mark se je, glede na situacijo, ki je, in po pogovoru s trenerjem odločil, da sprejme to funkcijo. Zelo sem vesel, da smo dobili nekoga, ki je v hokeju in v tem klubu bil, ki ve, kako stvari delujejo. Mark končuje študij, nadaljeval bo še magisterij na Ekonomski fakulteti, tako da je za pisarno dodana vrednost, od njega se pričakuje veliko," je o položaju 22-letnika dejal športni direktor kluba Jože Kovač.

Sportal Ponosen na velik korak "najstnikov", ki so zrasli v perspektivne hokejiste #video

HK Olimpija priprave | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Da nikomur ne bi bilo lahko igrati proti Olimpiji"

Šivic o ciljih še ne želi govoriti, pravi pa, da si želi konstantnosti in predvsem delavnosti: "Do zdaj sem vedno imel take ekipe, v katere so fantje radi prihajali, tudi ko nam je šlo slabo, ko smo bili tudi malo zoprni.  Želim si, da bodo prihajali z veseljem in da bodo postajali še boljši, se razvijali, da bomo dodelali detajle, da bomo, po domače povedano, zaj***  za nasprotnika, da nikomur ne bo lahko igrati proti nam."

Slovesa in preizkušnji

Kot je pojasnil Kovač, so se v klubu sporazumno razšli z nekaj igralci, med njimi Nejcem Brusom, Luko Ulamcem, Martinom Bohincem, Anejem Kujavcem, Tilnom Spreitzerjem.

Branilca Tine Klofutar in Andraž Zibelnik sta na preizkušnji. Slednji je v zadnji sezoni igral za Olimpijo, 21-letni Klofutar pa je bil zadnjih pet sezon na Norveškem.

 "Res je, da bo to povsem drugačna sezona od končane, da ne bomo favoriti, ne bomo imeli tarče na hrbtu, a vsaj meni osebno, mislim, da tudi preostalim, še bolj ustreza, da nisi v središču pozornosti in da napadaš iz ozadja," pravi Žiga Pance. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Res je, da bo to povsem drugačna sezona od končane, da ne bomo favoriti, ne bomo imeli tarče na hrbtu, a vsaj meni osebno, mislim, da tudi preostalim, še bolj ustreza, da nisi v središču pozornosti in da napadaš iz ozadja," pravi Žiga Pance. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Težko je govoriti, kako močni bomo, a ..."

Kapetan lanske sezone Žiga Pance je dejal, da tako hitro po sezoni že dolgo ni začel priprav na naslednjo, a da je vsaka nova stvar za nekaj dobra.

"Zelo dobro je delal z mladimi na Jesenicah, pa tudi v Franciji, ko je začenjal svojo trenersko kariero, je imel vrhunske rezultate. To je samo plus za našo ekipo, ki je mlada, dobro je imeti takega trenerja, ki je že delal na tak način. Zagotovo bo težko, a verjamem, da imamo igralci v glavah motivacijo, da izkoristimo pozitivne stvari iz lanske sezone in jih prenesemo na višjo raven. Težko je govoriti, kako močni bomo, kje bomo, a naredili bomo vse, kar lahko, da se pripravimo po najboljših močeh, da bomo kondicijsko vrhunsko pripravljeni. Res je, da bo to povsem drugačna sezona od končane, da ne bomo favoriti, ne bomo imeli tarče na hrbtu, a vsaj meni osebno, mislim, da tudi preostalim, še bolj ustreza, da nisi v središču pozornosti in da napadaš iz ozadja," je misli ob začetku priprav na tekmovanje, ki ga sam dobro pozna, strnil Pance.

Olimpija bo v pripravah na novo sezono odigrala osem pripravljalnih tekem.

HK SŽ Olimpija, trenutni kader za sezono 2021/22:

Vratarji: Žan Us, Paavo Hölsä, Luka Kolin.

Branilci: Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Miha Štebih, Tine Klofutar (na preizkušnji), Andraž Zibelnik (na preizkušnji).

Napadalci: Žiga Pance, Aleš Mušič, Miha Zajc, Nik Simšič, Anže Ropret, Žan Jezovšek, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Blaž Tomaževič, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Gregor Koblar.

HK Olimpija HDD Jesenice Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic z Jesenic v Olimpijo

 
Ne spreglejte