SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nik Zupančič izbral rise za prvo reprezentančno akcijo

1

termometer

Novi slovenski selektor Nik Zupančič in pomočnik Ivo Jan sta razkrila seznam potnikov na prvi pripravljalni turnir sezone, ki ga bodo risi odigrali med 5. in 7. novembrom v Katovicah.

Klubske sezone so v polnem teku, kaj kmalu pa bo čas tudi za prvi reprezentančni zbor nove sezone, ko bosta krstni nastop ob nekaterih igralcih doživela tudi novi selektor Nik Zupančič in pomočnik Ivo Jan. Njun seznam za novembrski turnir evropskega izziva, na katerem se bodo risi v Katovicah udarili z domačini, Južno Korejo in staro znanko Avstrijo, obsega 22 imen. Na njem sta dva vratarja, osem branilcev in 12 napadalcev, ki se bodo pred poljsko preizkušnjo prvič zbrali v začetku prihodnjega tedna na Bledu.

Le eden iz lige KHL, skoraj vsi iz lige EBEL

Tandem Zupančič – Jan bo iz takšnih in drugačnih razlogov na turnir ne bo popeljal najmočnejše ekipe (tako bodo ob Anžetu Kopitarju z zadnjega SP manjkali: Jan Muršak, Robert Sabolič, Rok Tičar, Marcel Rodman, Aleš Mušič, Gašper Krošelj, Klemen Pretnar, Blaž Gregorc (poškodba kolena), Aleš Kranjc in Luka Vidmar - oba brez kluba), pač pa tudi nekaj novih oziroma v reprezentanci manj znanih obrazov. Kot je pred dnevi dejal že pomočnik selektorja, želita preizkusiti tudi nekatere mlajše fante, ki trkajo na članska vrata.

Vratarski mesti sta zasedla stalna člana Luka Gračnar in najizkušenejši slovenski čuvaj mreže Robert Kristan, med branilci imata najmanj reprezentančnih izkušenj Jurij Repe in Miha Logar, ki mu bo družbo delalo še pet Olimpijinih igralcev. V obrambi Andrej Tavželj, v napadu pa Žiga Pešut, Gregor Koblar, prebujajoči se Anže Ropret in 20-letni Nik Pem, ki odlično izkorišča zaupanje Fabiana Dahlema v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Če bodo z izjemo Klemna Pretnarja od legionarjev v ligi EBEL nastopili prav vsi, pa bomo od slovenskih KHL-ovcev lahko spremljali le enega, in sicer Žigo Jegliča, medtem ko bo trojica Jan Muršak, Rok Tičar in Gašper Krošelj turnir preskočila.

Preizkusiti nekatere mlajše

"V tem obdobju hokejske sezone je težko sestaviti seznam po željah selektorja, saj imajo klubi, v katerih naši igralci igrajo, svoje interese. Po eni strani jih tudi razumem. Potem so tukaj poškodbe, ki krojijo sestavo seznama in nam niso prizanesle pred prvim zborom v letošnji sezoni," je Zupančič v diktafon krovne slovenske hokejske organizacije obrazložil odločitev za seznam in razkril načrte za prvo reprezentančno akcijo: "Načrt je ustvariti pozitiven ekipni duh, predstaviti reprezentantom določene spremembe, ki pa so bolj detajli in nam ne bi smeli predstavljati večjih problemov, ter preizkusiti nekatere, predvsem mlajše igralce, v določenih situacijah v igri."

Zanimata ga predvsem Poljska in Koreja

Slovenci se bodo na turnirju v Katovicah dodobra spoznali s prizoriščem aprilskega svetovnega prvenstva, na katerem se bodo bojevali za vrnitev med elito, in tudi z nekaterimi nasprotniki v boju za vstopnico v najkakovostnejši hokejski razred.

"To, da je turnir v Katovicah, kjer bo tudi svetovno prvenstvo naslednje leto, je za nas veliko, saj bomo lahko v živo preizkusili prizorišče, mesto, hotel … Kar se nasprotnikov in turnirja tiče, pa rezultat ne bo v ospredju, čeprav bomo vsako tekmo igrali na zmago. Bolj kot ekipa Avstrije nas zanimata Poljska in Koreja, s katerima se bomo srečali tudi na svetovnem prvenstvu," je pred svojo prvo tekmovalno izkušnjo, na kateri bo v roki držal z reprezentančno taktirko, še povedal slovenski strateg.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin