Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2013,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej NHL Luka Gračnar

Četrtek, 24. 1. 2013, 11.05

6 let, 7 mesecev

NHL? "To je velika čast in potrditev, da sem na pravi poti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predstave hokejskega vratarja Luke Gračnarja niso ostale skrite skavtom onkraj luže, ki so ga uvrstili na seznam najbolj obetavnih evropskih vratarjev. Gračnar: "Potrditev, da sem na pravi poti."

Devetnajstletni Luka Gračnar je v letošnji sezoni doživel razcvet. Res da se že tri sezone kali pri najbogatejšem EBEL-ligašu Salzburgu, a njegova vloga je letos neprimerljivo večja kot v prejšnjih. Vse bolj mu zaupa trener Pierre Pagé, ki ceni delavnost in zagnanost mladega Hrušičana in ki ga je med vratnici "rdečih bikov" postavil na 20 tekmah prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva. Gračnar je zaupanje salzburškega stratega še okrepil z 92,4 % ubranjenih strelov. Njegov odstotek obramb je bil še višji (94 %), ko je reprezentanci do 20 let pomagal do obstanka v Diviziji I skupine A. Priložnost mu je dal tudi Matjaž Kopitar in tako je novembra lani prvič oblekel dres članske reprezentance ter ob samozavestnem debiju proti Italiji ohranil mrežo nedotaknjeno. Zdaj ga je selektor spet uvrstil na spisek "risov", ki bodo med 7. in 10. februarjem na kvalifikacijah za OI poskušali priboriti vstopnico za Soči.

Dodatna motivacija in čast. Izbral bi Kralje

Njegov talent so opazili tudi v najmočnejši hokejski ligi na svetu, saj so ga že prejšnji teden uvrstili na seznam desetih najbolj obetavnih mladih evropskih vratarjev, na katere bi lahko v prihodnosti računali tudi v ligi NHL. "Rdeči bik" na lestvici zaseda peto mesto, pred njim so Juuse Saros (mladinska finska liga), Ebbe Sionas, Marcus Hogberg (oba mladinska švedska liga) in Ivan Bocharov (mladinska ruska liga). "Vsekakor je to, da te opazijo skavti NHL, velika čast. Zame to predstavlja še dodatno motivacijo in potrditev, da sem na pravi poti," uvrstitev na seznam vratarjev, ki bo še kako pomemben 30. junija, ko bo v najmočnejši ligi potekal nabor, komentira član Salzburga. In kako so se na dejstvo, da je njihov čuvaj mreže na radarju NHL, odzvali v klubu? "V klubu se prav veliko o tem nismo pogovarjali, saj smo trenutno stoodstotno osredotočeni na najbolj pomemben del sezone. So mi pa čestitali vsi soigralci in trenerji," še pravi Gračnar, ki razkrije tudi, kateri NHL ekipi bi se najraje pridružil: "Biti del katerekoli NHL ekipe so sicer sanje, ampak če bi lahko izbiral, bi vsekakor izbral Los Angeles Kings."

Lepo priznanje za slovenskega vratarja, ki je trenutno med najpomembnejšim delom EBEL, lovom na končnico, ki si je v rednem delu niso zagotovili. A Gorenjec, ki je prispeval velik delež k prvi zmagi svoje ekipe v drugem delu tekmovanja, verjame v končnico: "Smo maksimalno pripravljeni in motivirani. Imamo odlično ekipo in verjamem, da bomo zelo uspešni."

Ne spreglejte