Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jaka Avgustinčič Dejan Varl slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo

Petek, 11. 12. 2015, 18.12

8 let

Mladi risi na težkem preizkusu: Brez objokovanja tistih, ki jih ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za slovensko hokejsko reprezentanco se v soboto začenja vrhunec sezone, svetovno prvenstvo divizije I, skupine B, na katerem se bodo v Franciji poskušali vrniti v kakovostnejši razred.

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let se bo na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine B, ki bo med 12. in 18. decembrom v Megevu, poskušala vrniti v skupino A, iz katere je izpadla lani. A naloga bo za mlade rise vse prej kot lahka, na kar je pred odhodom v Francijo opozoril tudi selektor Jaka Avgustinčič.

"Po mojih dozdajšnjih izkušnjah z reprezentancami samo dejstvo, da izpadeš iz ene skupine, še ne pomeni avtomatičnega statusa favorita v skupini nižje. Vemo, da se iz generacije v generacijo reprezentance spreminjajo; enkrat so močnejše, drugič malo slabše. Kljub temu bomo na prvenstvu igrali po svojih najboljših močeh in na rezultat," pravi nekdanji reprezentant, čigar zasedba v deželi galskih petelinov ne bo popolna.

Zaradi poškodbe bo manjkal pomemben člen med vratnicama Žan Us, a Avgustinčič kljub spletu nesrečnih okoliščin ne želi objokovati tistih, ki jih ni. "Vsekakor se v naši reprezentanci odsotnost vsakega igralca pozna, a delati je treba s tistimi, ki so tu. Verjamem vanje in v to, da je vsak izmed njih sposoben, če da vse od sebe, narediti velik rezultat."

In kakšen rezultat bo zadovoljil 39-letnika, ki bo na SP prvič vodil rise do 20 let? "V prvi vrsti me zanima, kako se bomo na tem turnirju odzvali in kako bomo pristopili k temu. Če bomo odigrali po naših najboljših močeh, verjamem, da tudi rezultat ne bo izostal," je pred začetkom prvenstva previden prvi mož trenerskega štaba.

Na zadnjem preizkusu je njegova četa v četrtek tesno, s 3:2, premagala Italijane, ki so člani divizije I, skupine A.

V Megevu se bodo za eno vstopnico za skupino A ob Slovencih in domačinih potegovale še izbrane vrste Ukrajine, Poljske in Velike Britanije. Prav zadnja bo v soboto prva nasprotnica risov.

Ne spreglejte