Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Andrej Hočevar Luka Tošič Anže Kuralt

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 17.05

8 let

Misijo priprave na Južno Korejo in vrnitev med elito začeli trije hokejisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trojka reprezentantov Andrej Hočevar, Anže Kuralt in Luka Tošič je na Jesenicah opravila prvi trening priprav na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A v Južni Koreji. Kmalu bodo dobili družbo.

Jeseniška Podmežakla bo do konca meseca pripravljalna baza slovenskih reprezentantov, ki bodo pilili formo za aprilsko svetovno prvenstvo (20. – 26. april, Goyang, Južna Koreja), na katerem bo prvi cilj vrnitev med elito. Prvi trening pod budnim očesom Matjaža Kopitarja so opravili le trije oklepniki, ki so že končali klubske sezone. Selektorju so bili na voljo vratar Andrej Hočevar, napadalec Anže Kuralt in branilec Luka Tošič. A druščini se bosta že v torek pridružila brata Rodman, za njima pa še tisti, ki so že oziroma bodo kmalu končali sezone v svojih klubih.

"Kmalu se nam bo pridružil tudi Gal Koren, s klubsko sezono je končal tudi Jan Urbas. Z Janom Muršakom je zgodba nekoliko drugačna, saj bo nekaj časa preživel še v Moskvi. Tam bo treniral, tako da ni bojazni. Dnevno spremljamo, kaj se dogaja po prvenstvih. Z igralci smo dogovorjeni, da po koncu tekmovanja sporočijo, kako in kaj," je v pogovoru za uradno spletno stran Hokejske zveze Slovenije o nadaljnjih prihodih varovancev povedal Matjaž Kopitar, ki je zaradi majhnega števila razpoložljivih hokejistov moral prilagoditi dolžino in izvedbo treninga: "Za igralce, ki niso v ritmu in so imeli premor, je to brez dvoma težje, če jih je na ledu tako malo, medtem ko je zame osebno lažje. Zato trening traja 50 oziroma maksimalno 55 minut."

Hočevar med "premorom" treniral z Olimpijo

Andrej Hočevar, ki je bil med sezono pri Epinalu klubski soigralec Anžeta Kuralta, s katerim sta tekmovanje v francoskem prvenstvu končala 21. februarja, ko je njuno moštvo v boju s Chamonixom ostalo brez četrtfinala, po klubski sezoni ni počival. "Že kar nekaj časa sem čakal na priprave, saj sem dokaj hitro končal klubsko sezono. V zadnjem času sem treniral tudi z Olimpijo, kar mi je omogočil Ivo Jan. Danes mi je bilo zato lažje, saj premor ni bil predolg. Je pa vedno lepo priti na zbor reprezentance. Glede na to, da smo bili samo trije, je bil trening kakovosten. Pred treningom me je bilo kar malo strah, saj sem vedel, da bomo trenirali le trije, a je na koncu vse izpadlo v redu," je bil s prvimi pripravami na misijo Južna Koreja zadovoljen 29-letni čuvaj mreže.

Slovenski reprezentanti naj bi na Jesenicah trenirali do konca meseca, potem pa naj bi jih pot zanesla v Ljubljano. V okviru priprav bodo opravili tudi dve pripravljalni tekmi, in sicer se bodo 10. aprila na Dunaju pomerili z Avstrijci, 13. aprila pa v Budimpešti še z Madžari. Prav z omenjenima reprezentancama se bodo za vrnitev v elitno divizijo borili tudi v Južni Koreji, kjer jim bodo nasproti stali še domačini, Ukrajinci in Japonci.

Ne spreglejte