Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2019,
14.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Alpska liga Marcel Rodman HDD Jesenice Miha Pesjak

Sreda, 9. 1. 2019, 14.20

5 let, 3 mesece

Miha Pesjak spet železar

Na Jesenice se vrača znan obraz, a v drugačni vlogi. V pogovorih tudi s tujcem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Miha Pesjak | Miha Pesjak se vrača na Jesenice. Tokrat v vlogi branilca. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Miha Pesjak se vrača na Jesenice. Tokrat v vlogi branilca.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski državni prvaki bodo vrzel v obrambi poskušali zapolniti z Miho Pesjakom, ki je v osnovi napadalec, a je del zadnje sezone in letošnjo igral na branilskem mestu. V klubu še pravijo, da se pogovarjajo s tujim branilcem.

HK Olimpija
Sportal Olimpija pred derbijem skočila tik pod vrh

Na četrtkovem treningu se bo železarjem pridružila nova moč. V Podžekalo se vrača Miha Pesjak, ki je rdeči dres nazadnje nosil v sezoni 2015/16 v ligi INL. V lanskem tekmovalnem obdobju je pomagal HK SŽ Olimpija in se ob koncu sezone iz napadalca prelevil v branilca. V tej vlogi je po pisanju gorenjskega kolektiva igral tudi v tej sezoni, ko je v drugi francoski ligi branil barve Bresta.

"Zelo se veselim vrnitve na Jesenice. Že od nekdaj sem rad igral v Podmežakli. Tudi v letošnji sezoni ima ekipa visoke cilje, sam pa sem pripravljen pomagati, da se tudi uresničijo. Kdor me pozna, ve, da sem borben igralec, ki bo za svojo ekipo na ledu pustil srce," je za uradno spletno stran kluba dejal Pesjak.

HDD Jesenice Asiago
Sportal Vroče na Jesenicah, M. Rodman: Ne sodniki, zanima me moja ekipa

"Čeprav Miha v osnovi ni branilec, je lani v finalu v ekipi Olimpije na tej poziciji odlično igral. Zagotovo nam bo prišel prav, svojo vlogo na ledu pa si bo moral še izboriti," o novi moči pravi trener Marcel Rodman. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida "Čeprav Miha v osnovi ni branilec, je lani v finalu v ekipi Olimpije na tej poziciji odlično igral. Zagotovo nam bo prišel prav, svojo vlogo na ledu pa si bo moral še izboriti," o novi moči pravi trener Marcel Rodman. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Čeprav sicer ni branilec, ga je prepričal

Glavni trener Marcel Rodman, ki je ob decembrskem prihodu na Jesenice, dejal, da se mora najprej na lastne oči prepričati, kaj ekipi manjka, pa je ob sklenitvi sodelovanja povedal: "V času, ko sem na klopi Jesenic in po nekaj odigranih tekmah, sem tudi sam prišel do sklepa, da se moramo okrepiti predvsem v obrambni vrsti. Čeprav Miha v osnovi ni branilec, je lani v finalu v ekipi Olimpije na tem položaju odlično igral. Zagotovo nam bo prišel prav, svojo vlogo na ledu pa si bo moral še izboriti. Vesel sem, da imamo z njegovim prihodom v branilskih vrstah nekoliko daljšo klop, predvsem pa izkušnje, ki jih je pridobil z igranjem v tujini."

Na uradni spletni strani kluba so zapisali še, da sta predsednik Anže Pogačar in trener Rodman v pogovoru tudi s tujim branilcem.

Jeseničane naslednja tekma Alpske lige čaka v soboto, ko bodo gostovali pri Gardeni.

Preberite še:

HK ECE Celje
Sportal Celjani napolnili mrežo Slavije, do zmage tudi Kranjčani

 
Ne spreglejte