Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2019,
21.34

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sreda, 9. 1. 2019, 21.34

5 let, 3 mesece

Alpska liga med 9. in 11. januarjem

Olimpija pred derbijem skočila tik pod vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
HK Olimpija | Olimpija je s 7:3 ugnala zadnje moštvo na lestvici Fasso in zmagoviti niz podaljšala na 11 tekem. Žiga Pešut ostaja zmaj do konca sezone. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Olimpija je s 7:3 ugnala zadnje moštvo na lestvici Fasso in zmagoviti niz podaljšala na 11 tekem. Žiga Pešut ostaja zmaj do konca sezone.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so niz zmag v Alpski ligi podaljšali na 11 tekem, po tem ko so v Tivoliju v sredo s 7:3 odpravili zadnjeuvrščeno Fasso. Ljubljančani so upravičili vlogo favoritov in sobotni derbi z vodilno Val Pusterio pričakujejo na drugem mestu lestvice.

HDD Jesenice Asiago
Sportal Vroče na Jesenicah, M. Rodman: Ne sodniki, zanima me moja ekipa

Olimpija je na obračunu s Fasso izkoristila  pet od šestih "power-playjev", tem pa dodala še dva gola, ko so bile moči na ledu izenačene. Dvakrat je zadel Kristjan Čepon, po enkrat še Sašo Rajsar, Luka Ulamec, Miha Zajc, Aleš Mušič in Janez Orehek. Ljubljanska hobitnica Tilen Spreitzer je ustavila 29 strelov, zmaji so jih na vrata Fasse sprožili 40.

Z zmago so zmaji s četrtega skočili na drugo mesto, na delu pa bodo spet v soboto, ko bodo ob 17.30 gostili vodilno moštvo lige Val Pusterio, ki je na 28 tekmah sezone le dvakrat izgubila.

Takrat bodo točke spet lovili tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki bodo gostovali pri sosedu na lestvici, pri Gardeni, ki je na 11. mestu.

Pešut ostaja do konca sezone

Za HK SŽ Olimpija bo do konca sezone igral Žiga Pešut, ki je prestal preizkušnjo in tudi uradno postal igralec zeleno-belega tabora. Štajerski napadalec se je zmajem pridružil pred mesecem dni, v Alpski ligi igral na sedmih tekmah in vknjižil eno asistenco. Na tekmki s Fasso je že vpisal točko za podajo pri golu Orehka za vodstvo Olimpije s 6:2.

Alpska liga, med 9. in 11. januarjem

Lestvica:

Preberite še:

HK ECE Celje
Sportal Celjani napolnili mrežo Slavije, do zmage tudi Kranjčani

 

Ne spreglejte