Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
11.34

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Sobota, 30. 11. 2013, 11.34

4 leta, 10 mesecev

Mariborčani spet za ''kazenske''? ''Železarji'' nad skandinavsko falango

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna v ligi INL prinaša kar nekaj slovenskih obračunov, za uvod spopada med Kranjem in Mariborom ter Zalogom in Celjem. Edino slovensko moštvo, ki bo odigrali le eno tekmo, so Team Jesenice.

Pred hokejisti iz štajerske prestolnice sta dve gostovanji pri domačih moštvih. V soboto bodo ''lisjaki'', ki zadnje čase tekmo najraje ''pripeljejo'' vse do kazenskih strelov (na zadnjih treh tekmah so enkrat slavili in dvakrat izgubili po streljanju kazenskih strelov) in ki vse bolj stopnjujejo formo, palice prekrižali s kranjskimi ''orli", v nedeljo pa jih v knežjem mestu čaka štajerski derbi. Za razliko od Mariborčanov bodo Kranjčani dvakrat gostitelji, po sobotnem slovenskem zalogaju, bo v nedeljo v dvorani Zlato polje moč občutiti italijanski hokej, saj v goste prihaja Merano. "Sobotna tekma bo težka, saj ima Maribor v zadnjem obdobju za seboj kar nekaj dobrih predstav in so trenutno v naletu. Vendar pa igramo na svojem terenu, ki ga bomo poskušali čim bolj izkoristiti in zadržati vse tri točke doma. Tudi Merano je premagljiva ekipa, vendar le, če se bomo držali svojega sistema igre in bili disciplinirani v obrambni igri. Ob tem pa si bo treba priigrati in nato izkoristiti tudi ponujene priložnosti v napadu. Nadejam se dodatnih treh točk in s tem popolnega izkupička v tem vikendu," je misli pred dvojnim domačim sporedom optimističen za uradno klubsko stran razkril napadalec Triglava Jernej Vodnjov.

Tudi hokejisti iz Celja bodo vikend preživeli v Sloveniji, zvečer se bodo v Zalogu zoperstavili Slaviji, proti kateri so na prvem obračunu izgubili z 1:3, v nedeljo pa bodo, kot rečeno, na domačem ledu poskušali vrniti Mariborčanom za poraz (4:9) s prvega medsebojnega srečanja. Playboyi pa bodo po sobotni domači tekmi odpotovali v italijanski Kaltern, kjer jih čaka težak preizkus, saj so Italijani v petek ugnali vodilno moštvo mednarodne lige INL Zell-am-See. Tudi Blejci se bodo v soboto predstavili pred domačim občinstvom, gostili bodo Lustenau, v nedeljo pa bodo gostovali pri Neumarktu.

''Železarji'' pričakujejo skandinavsko falango Lustenaua

Člani Team Jesenic bodo v soboto ''počivali'', v nedeljo pa v Podmežakli pozdravili ''skandinavski'' Lustenau (v ekipi imajo štiti Fince in Šveda) in se mu poskušali oddolžiti za septembrski poraz. ''Imajo dva zelo dobra tujca, ki prihajata s Finske. S tem je njihov prvi napad zelo močan. Ampak proti njim se da igrati, gojijo odprt, napadalen hokej. Verjamem, da bo v nedeljo dobra tekma, zanimiva za gledalce. Že na našem gostovanju se je igral hiter in dinamičen hokej. Pričakujem gledalcem zanimivo predstavo obeh ekip, lep hokej in seveda našo zmago," je igro nasprotnikov opisal Damir Ejup, na katerega bo jeseniško moštvo spet lahko računalo, med tem ko Petra Bizalja (počena kost v kolenu in nategnjene stranske vezi), Jureta Dolinška (poškodba zapestja) in Žige Sveteta (nategnjene kolenske vezi) še ne bo v postavi.

Ne spreglejte