Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
9.50

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

IceHL Robert Sabolič Blaž Tomaževič VSV Beljak Marcel Rodman

Četrtek, 30. 11. 2023, 9.50

4 mesece, 4 tedne

Trenerska menjava pri Beljaku

Poraz proti Olimpiji sodu izbil dno, Marcel Rodman prevzema trenerske vajeti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Marcel Rodman | Marcel Rodman je novi glavni trener Beljaka. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Marcel Rodman je novi glavni trener Beljaka.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po torkovem domačem porazu Beljaka proti Olimpiji (vodili so s 4:1, na koncu pa izgubili s 4:6), že petem na zadnjih šestih tekmah, se je vodstvo koroškega kluba razšlo z glavnim trenerjem Robom Daumom in danes potrdilo, da je novi trener članske ekipe nekdanji slovenski reprezentant Marcel Rodman, ki je do zdaj opravljal vlogo pomočnika trenerja. Dolgoletni član HK SŽ Olimpija Kristjan Čepon se poslavlja od ljubljanskega kluba in se seli v drugo švedsko ligo.

Vsv beljak : hk olimpija
Sportal Od 1:4 do zmage s 6:4! Preobrat Olimpije v treh minutah.
Luka Gračnar, svetovno prvenstvo 2023
Sportal Luka Gračnar se je za novo pot in nove cilje odločil po presenetljivem klicu

Hokejisti Beljaka, za katerega nastopata dva slovenska napadalca, Robert Sabolič in Blaž Tomaževič, so sezono odlično odprli, bili vselej pri vrhu lestvice, a rezultatska krivulja se je po novembrskem reprezentančnem premoru obrnila navzdol. Na zadnjih šestih srečanjih IceHL so zmagali le enkrat in zdrsnili na peto mesto lestvice, imajo le točko več od šestega Pustertala.

Po zadnjih skromnih rezultatih je vodstvo kluba začelo pogledovati proti trenerski spremembi. Potem ko so v torek proti Olimpiji vodili s 4:1, nato pa v zadnji tretjini Ljubljančanom dopustili preobrat in izgubili s 4:6, so danes uradno potrdili kadrovske premike. Kanadski trener Rob Daum, ki je bil z nekaj premora po letu 2020 od sezone 2021/22 glavni trener Beljaka, se poslavlja od svoje vloge.

Nov glavni trener je nekdanji slovenski reprezentant Marcel Rodman, ki je bil vse od sezone 2021/22 pomočnik trenerja Beljaka. Kot so zapisali na uradni spletni strani, bo Rodmanova pogodba sprva veljala do konca sezone. Njegov pomočnik bo trener vratarjev Patrick Machreich.

Marcel Rodman
Sportal Novo obdobje učenja nekdanjega reprezentanta na drugi strani Karavank

Trenerske vajeti prevzema od Roba Dauma. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trenerske vajeti prevzema od Roba Dauma. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Hitro so želeli zaustaviti negativen trend

"Zadnje predstave niso bile zadovoljive. Hitro smo ukrepali, da bi zaustavili očiten trend padanja. Ekipa se ni mogla poistovetiti z Daumovim sistemom (o tem je med reprezentančnim premorom govoril že Tomaževič, op. a.). Nedvomno imamo zelo dobre igralce," je v klubski izjavi dejal športni direktor Gerald Rauchwald. Beljačani verjamejo, da je Rodman prava oseba za zamenjavo Dauma ter da bo v igro vnesel več identitete, več hitrosti in potrebno taktično variabilnost. 

Jan Muršak, EC KAC
Sportal Po dolgih letih znova bližje domu: Ponudili so mi vse, kar sem si želel

"Že zdaj lahko rečem, da bom naredil vse, da to zaupanje v celoti upravičim," pravi 42-letni Rodman, ki ga z Beljakom v petek čaka gostovanje na Madžarskem. | Foto: www.alesfevzer.com "Že zdaj lahko rečem, da bom naredil vse, da to zaupanje v celoti upravičim," pravi 42-letni Rodman, ki ga z Beljakom v petek čaka gostovanje na Madžarskem. Foto: www.alesfevzer.com

Naredil bo vse, da upraviči zaupanje

"Zelo sem ponosen, da že dve leti in pol delam tukaj v Beljaku v tej vrhunski organizaciji. Rad bi se zahvalil tudi Robu Daumu, od katerega sem se veliko naučil in čigar izkušnje so mi zelo koristile. Seveda pa sem vesel, da mi upravni odbor zaupa. Že zdaj lahko rečem, da bom naredil vse, da to zaupanje v celoti upravičim. Imamo res dobro ekipo, skupaj želimo biti uspešni in s preizkušenimi vrlinami ustvariti pravo trdnjavo, ki jo bodo nasprotniki spet resnično spoštovali. Delo se začne takoj in s polnim entuziazmom, da skupaj dosežemo visoke cilje," je ponujeno priložnost komentiral 42-letni Gorenjec.

Ekipo bo vodil že v petek, ko bodo gostovali na Madžarskem, pri trenutno tretji ekipi tekmovanja Fehervarju Anžeta Kuralta.

Čepon se seli v Skandinavijo

Iz HK Olimpija pa so sporočili, da ekipo zapušča dolgoletni član Kristjan Čepon, ki je s klubom sporazumno prekinil sodelovanje. Branilec se seli na Švedsko, kjer se bo pridružil ekipi Västerviks IK v drugi švedski ligi oz. HockeyAllsvenskan.

 

 

Ne spreglejte