Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Sapa Fehervar

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 20.40

8 let

Madžarski ''hudiči'' iz Ljubljane odnesli popoln izkupiček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so v tekmi ligi Ebel izgubili z madžarsko ekipo Sapa Fehervar z 2:3 (1:2, 1:1, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so leto 2013 končali s porazom. Madžarska ekipa je bila sicer v tej sezoni kar hvaležen tekmec, saj so zmaji pred današnjo tekmo dobili vse tri dvoboje, domačega s 5:2, v gosteh pa s 3:2 po podaljšku in 2:1. Tokrat pa so hokejisti iz Skezesfehervarja delno vrnili domačim, ki so na koncu izgubili z 2:3, z enakim izidom, s kakršnim so klonili že na prejšnjih dveh dvobojih.

Tekmo, zadnjo domačo v tem letu, so zmaji začeli oslabljeni zaradi kazni Nicku Rossu; branilec je zaradi naleta na tekmeca na tekmi v Bolzanu dobil kar osem tekem prepovedi igranja. Najzvestejšim privržencem se je prvič še doma predstavila nova okrepitev, Gal Koren, ki je pred dnevi prišel iz Zagreba, znova pa je bil v zeleno-belem dresu Eric Pance, ki v drugi finski ligi ni prestal preizkušnje, zdaj pa se je vrnil v Tivoli.

Začetek je bil bolj po okusu Sape. Prednost igralca več so namreč gostje hitro kronali z zadetkom, po le devetih sekundah je bil uspešen Adam Naglich. Pozneje so domači vzpostavili ravnotežje, najprej je imel lepo priložnost Gregor Koblar, vendar je vratar Zoltan Hetenyi njegov poskus ubranil, klonil pa je v 12. minuti, ko je imela igralca več domača ekipa, akcijo je dobro končal prav Koblar. A tretjino so vseeno dobili Madžari, na 2:1 je povišal Andras Benk.

V drugem delu so sicer domači hitro izenačili, po lepi akciji je bil natančen Damjan Dervarič, vendar nato prav tako hitro zapravili pridobljeno. Le minuto in pol po izenačenju je namreč moral Jerry Kuhn spet po plošček v mrežo in Sapa je bila po polovici tekme spet v prednosti, ki jo je zadržala tudi do konca druge tretjine, v kateri sta si v lase skočila Koblar in Csaba Kovacs.

V zadnjem delu je Olimpija napadala, gostje pa so se dobro branili. Priložnosti Aleša Mušiča, Kennetha Macaulaya, Korena in Koblarja so ostale neizkoriščene. Vratar gostov ni klonil niti, ko so v zadnji minuti zmaji zaigrali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, tako da so se na koncu igralci Sape veselili prve zmage v dvobojih.

Prehod v novo leto 2014 bo za ljubljanske hokejiste precej delaven, saj jih po prostem silvestrskem večeru že 1. januarja čaka nova tekma, v gosteh v Beljaku.

Ne spreglejte