Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
6.29

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 5. 11. 2023, 6.29

6 mesecev

liga nhl, 4. november

Kralji podaljšali sijajen niz, Kopitar le še korak od velikega podviga #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Los Angeles Kings so se podpisali pod novo zmago. | Foto Reuters

Los Angeles Kings so se podpisali pod novo zmago.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v Philadelphii kar s 5:0 premagali Flyers in po šestih tekmah v tej sezoni ostajajo neporaženi na gostovanjih. Obenem so s 14 točkami napredovali na peto mesto v ligi. Slovenski zvezdnik in kapetan kraljev Anže Kopitar je v 14 minuti in 50 sekundi zadel za vodstvo z 2:0.

Jack Hughes
Sportal Neugoden večer za hokejiste New Jerseyja: izgubili tekmo in ključnega igralca #video

Anže Kopitar je ob koncu uvodne tretjine dosegel svoj 399. gol v najmočnejši hokejski ligi na svetu in lahko že na naslednji tekmi postane šele četrti igralec v zgodovini kluba, ki je dosegel mejo 400 zadetkov, kar je doslej uspelo le Lucu Robitaillu (557), Marcelu Dionneju (550) in Daveu Taylorju (431).

Cam Talbot je zaustavil vseh 24 strelov domačih, Quinton Byfield je prispeval tri podaje, po gol in podajo pa Artur Kalijev in Trevor Moore.

Nekdanji vratar kraljev Cal Petersen, v ekipo letalcev je prišel junija, je v svojem debiju v novi sredini nanizal 25 obramb, v razmaku 18 sekund uvodne tretjine sta ga za vodstvo gostov z 2:0 premagala Adrian Kempe in Kopitar.

Kings imajo sedaj najboljši start v gosteh v zgodovini lige po seriji, ki sta ju v začetku sezone 2018/19 prav tako s šestimi slavji dosegli ekipi Toronto Maple Leafs in Nashville Predators.

Zadetek Kopitarja:

Vegas še naprej na čelu lige

Branilci naslova, Vegas Golden Knights, so Colorado Avalanche nadigrali s 7:0 in so s 23 točkami po uvodnem nizu 12 tekem, na katerih so osvojili najmanj točko, na čelu lige. Mark Stone je zadel dvakrat z igralcem manj na letu ter dodal dve podaji, po dva gola sta vpisala še Jack Eichel in William Karlsson. Vratar Adin Hill je zaustavil vseh 41 strelov domačih in šestih ter prvič letos na tekmi ni prejel zadetka.

Vodilna ekipa atlantske skupine, Boston Bruins, je izgubila v Detroitu, Red Wings so zmagali s 5:4 in so po treh golih, ki so jih dosegli v razmaku treh minut in 44 sekund zadnje tretjine, na drugem mestu atlantske skupine. Boston je z 19 točkami, kljub prvi izgubljeni tekmi po rednem delu igre, ostal drugi v ligi.

Boston Bruins so izgubili v Detroitu. | Foto: Reuters Boston Bruins so izgubili v Detroitu. Foto: Reuters

Vegas je tudi na čelu pacifiške skupine, kjer so s 17 točkami tik pred King še hokejisti Vancouver Canucks, ki so doma Dallas Stars, vodilno ekipo centralne skupine, odpravili z 2:0. Vratar Thatcher Demko (27 obramb) je drugič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, z goloma sta odločila Elias Pettersson in Pius Suter.

Pred kralji so v ligi le še New York Rangers, ki so v Minnesoti proti Wild izgubili po kazenskih strelih s 4:5 in ostali pri 17 točkah. Mats Zuccarello je dosegel gol in podajo za Minnesoto. Ta je končala niz štirih porazov tudi zato, ker je vratarja Filipa Gustavssona, ki je prejel tri gole po štirih strelih gostov, zamenjal Marc-Andre Fleury (13 obramb).

Tudi drugi ekipa iz New Yorka, Islanders, je izgubila. Na njenem ledu so jo po podaljšku ugnali igralci Caroline Hurricanes s 4:3. Domači so vodili že s 3:0, pa so tekmeci nato odgovorili s štirimi goli v nizu, zadnjega je Sebastian Aho dosegel po minuti in 14 sekundah podaljška.

Liga NHL, 4. november:

Lestvice:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar z zmagovitim golom, Kralji ostajajo "nerešljiva gostujoča uganka"
Beljak ščitniki vratu
Sportal Po tragediji na Otoku so v soseščini že ukrepali
Ne spreglejte