Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
6.27

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Los Angeles Kings Ottawa Senators liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 3. 11. 2023, 6.27

6 mesecev

Liga NHL, 2. november

Kopitar z zmagovitim golom, Kralji ostajajo "nerešljiva gostujoča uganka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Anže Kopitar | Anže Kopitar je na gostovanju pri Ottawi zadel za 3:0, Kralji so na koncu zmagali s 3:2. | Foto Reuters

Anže Kopitar je na gostovanju pri Ottawi zadel za 3:0, Kralji so na koncu zmagali s 3:2.

Foto: Reuters

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings v gosteh premagal Ottawa Senators (3:2). Kopitar je v drugi tretjini zadel za 3:0, njegov zadetek se je na koncu izkazal za zmagovitega. Eden od junakov zmage je bil z dvema asistencama Adrian Kempe. Vratar Cam Talbot, ki je še lani branil za Senatorje, je zaustavil 24 strelov na svoja vrata. Kralji v gosteh v tej sezoni še ne poznajo poraza.

Anžetu Kopitarju in njegovim Kraljem gre v tej sezoni hokejske lige NHL odlično od rok, po desetih tekmah imajo na računu šest zmag in štiri poraze, od teh so dva doživeli šele po podaljšku oziroma kazenskih strelih, zato s 14 osvojenimi točkami trenutno zasedajo visoko peto mesto na lestvici zahodne konference, v pacifiški diviziji pa so tretji.

V gosteh v novem tekmovalnem obdobju sploh še ne poznajo poraza, peto gostujočo zmago so vknjižili na gostovanju pri Ottawa Senators, kjer so se igrali z vodstvom, a ga na koncu uspeli zadržati.

Povedli so že po dobrih treh minutah tekme, ko je Phillip Danault zadel ob številčni prednosti. Gostitelji so imeli v nadaljevanju tretjine ob kazni Kopitarja prav tako možnost za gol z igralcem več, a je niso izkoristili, tako da so Kralji na odmor odšli s tesno prednostjo. To so zvišali v 26. minuti, ko je po asistenci Adriana Kempeja mrežo domačih zatresel Carl Grundstrom, slabe štiri minute pozneje pa je s svojim petim golom sezone na 3:0 za Kalifornijce zvišal kapetan Kopitar.

Anže Kopitar je vknjižil 398. zadetek v ligi NHL, le še dva ga ločita od jubilejnega 400., s katerim bo postal četrti Kralj v zgodovini s tem dosežkom.

Zadetek Anžeta Kopitarja:

Senatorji so ob koncu drugega dela izkoristili številčno prednost in po zadetku Dominika Kubalika znižali, v začetku zadnje tretjine pa z golom Josha Norrisa za 2:3 napovedali razburljivo končnico. Iskali so gol priključka, a ga niso našli, Cam Talbot, ki je še lani nosil dres Ottawe, se ni več pustil premagati. Kralji so odpeljali tesno zmago.

Vrhunci srečanja v Ottawi:

"Odkar igram tu, se mi zdi, da smo bili dobra gostujoča ekipa, očitno imamo nekaj za osvajanje točk v gosteh, kar je dobro. Zagotovo je pomembno samozaupanje, na gostovanjih se počutimo zelo dobro, imamo občutek, kot da lahko osvajamo točke v katerikoli dvorani, kar dobro vpliva na našo samozavest," je po srečanju razmišljal dvakratni podajalec Adrian Kempe.

Kralji v gosteh še ne poznajo poraza. | Foto: Reuters Kralji v gosteh še ne poznajo poraza. Foto: Reuters

Kralji so na tretjem mestu pacifiške divizije, pred njimi sta Vegas in Vancouver, ki sta vknjižila novi zmagi.

Po gostovanju v Ottawi se zdaj vračajo v ZDA, v nedeljo zjutraj po slovenskem času se bodo ustavili pri Philadelphia Flyers, v četrtek jih čaka še gostovanje pri prvakih v Las Vegasu, naslednjo domačo tekmo pa bodo odigrali v petek, 10. novembra, ko bodo v Crypto.com Areni gostili Pittsburgh Penguins.

Marchessault s hat-trickom, Vancouver se je znesel nad San Josejem

Novo, deseto zmago na 11. tekmi sezone so dosegli branilci naslova iz Vegasa. S 5:2 so premagali Winnipeg Jets, Jonathan Marchessault je dosegel hat-trick.

Jonathan Marchessault je k zmagi nad Winnipegom prispeval tri gole. | Foto: Reuters Jonathan Marchessault je k zmagi nad Winnipegom prispeval tri gole. Foto: Reuters

Hokejisti Vancouver Canucks so se znesli nad San Jose Sharks, ki je izgubil še desetič zapored. Kanadsko moštvo je zmagalo s kar 10:1, Quinn Hughes je k zmagi ob zadetku prispeval štiri asistence.

Vancouver Canucks je s kar 10:1 premagal San Jose Sharks. | Foto: Reuters Vancouver Canucks je s kar 10:1 premagal San Jose Sharks. Foto: Reuters

Zmagali sta tudi vodilni moštvi vzhodne konference. Boston Bruins so Toronto Maple Lefs premagali po izvajanju kazenskih strelov. New York Rangers pa so za šesto zaporedno zmago tesno, z 2:1 premagali Carolino.

Liga NHL, 2. november:

Lestvica:

Preberite še:

Colorado Avalanche
Sportal Colorado po sedmi zmagi ostaja na vrhu centralne divizije
Anže Kopitar
Sportal Uspešna noč čarovnic za Kopitarjeve, Englund do prvega gola #video
Charlie McAvoy Boston
Sportal Montreal namučil prvake, Boston do zmage po podaljšku
Ne spreglejte