Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
8.54

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NHL Boston Bruins Vegas Golden Knights Montreal Canadiens liga NHL

Torek, 31. 10. 2023, 8.54

6 mesecev

Liga NHL, 30. oktober

Montreal namučil prvake, Boston do zmage po podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Charlie McAvoy Boston | Veselje Charlieja McAvoya po zadetku v tretji tretjini. | Foto Reuters

Veselje Charlieja McAvoya po zadetku v tretji tretjini.

Foto: Reuters

Hokejisti Vegas Golden Knights in Boston Bruins nadaljujejo dobre predstave za uvod sezone v severnoameriški ligi NHL. Prvaki iz prestolnice igralništva so ponoči ugnali Montreal Canadiens s 3:2 po kazenskih strelih, Boston pa je po podaljšku prav tako doma premagal lanske krvnike v končnici Florida Panthers s 3:2.

Boston je zabeležil osmo zmago na deveti tekmi, doslej je po podaljšku ostal brez polnega izkupička le proti Anaheim Ducks. Junak v podaljšku je bil za kosmatince Pavel Zacha, ki je zadel po 3:36 minute dodatka. Florida je vodila z 2:0 po prvi tretjini, a so do konca rednega dela domači izid izenačili.

Vrhunci dvoboja v Bostonu:

Boston je z rekordnim izkupičkom točk končal redni del zadnje sezone v NHL, nato pa ga je v prvem krogu končnice presenetila prav Florida in ga izločila s 3:4 v zmagah.

"Od samega začetka so bili zelo hitri, mi pa zelo počasni, zato smo morali poenostaviti našo igro po prvih 20 minutah. S pritiskom na plošček in ob ogradi smo jih morali v njihovi polovici utruditi drugače," je ključ do zmage po skromni prvi tretjini razkril trener Bostona Jim Montgomery.

Kosmatinci imajo na vrhu zahodne konference 17 točk, tri manj imajo New York Rangers. Ti so prav tako po podaljšku v gosteh ugnali Winnipeg Jets (3:2) po zaslugi gola Mike Zibanejada 26 sekund pred koncem dodatnega časa.

Vitezi premagali Montreal po kazenskih strelih

Na zahodu so na vrhu prvaki iz Las Vegasa. Zlati vitezi so za zmago v svoji dvorani nad Montrealom potrebovali kazenske strele, pri katerih sta bila natančna Jonathan Marchessault in Shea Theodore. V Montrealu že od leta 1993 čakajo na nov, že 25. Stanleyjev pokal. Pred 30 leti so v finalu premagali Los Angeles Kings s 4:1 v zmagah, za kalifornijsko zasedbo pa sta takrat igrala tudi superzvezdnika Wayne Gretzky in Luc Robitaille. Canadiens so se v finale nazadnje uvrstili leta 2021, ko so z 1:4 izgubili s Tampo. Vegas Golden Knights pa so se v finale prebili že v svoji krstni sezoni v ligi NHL, leta 2018, letos pa so že prvič dvignili Stanleyjev pokal.

Shea Theodore (Vegas) je bil uspešen v izvajanju kazenskih strelov. | Foto: Reuters Shea Theodore (Vegas) je bil uspešen v izvajanju kazenskih strelov. Foto: Reuters

Vegas ima po desetih odigranih tekmah 19 točk, edini poraz je doživel proti Chicago Blackahwks. Ti so danes po pol minute z golom čudežnega dečka Connorja Bedarda sicer povedli, nato pa izgubili kar z 1:8 proti Arizona Coyotes. "Hat-trick" je dosegel Michael Carcone.

V zahodni konferenci je velika gneča med ekipami od drugega mesta, ki ga z 12 točkami zasedajo Colorado Avalanche, in enajstega, na katerem so Seattle Kraken. Ti so zbrali osem točk, ponoči pa po podaljšku premagali Tampa Bay Lightning s 4:3.

Anže Kopitar bo s svojimi LA Kings na delu v sredo zjutraj (1:00), ko bo gostoval v Kanadi pri Toronto Maple Leafs. Kralji so sezono začeli s štirimi zmagami ter dvema dodatnima točkama za poraza po dodatnem igralnem času. To jih po osmih odigranih tekmah uvršča na peto mesto zahodne konference.

Liga NHL, 30. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Edmonton Oilers
Sportal Colorado še drugič praznih rok, tokrat v Buffalu
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji po loteriji poražen pri najboljših
Adam Johnson
Sportal Za nekdanjega člana lige NHL usodna nesreča med tekmo
Ne spreglejte