Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2023,
7.30

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

New York Rangers Boston Bruins Vegas Golden Knights liga NHL

Torek, 28. 11. 2023, 7.30

5 mesecev

Liga NHL, 27. november

Ne le prvak, izgubili sta obe vodilni ekipi. Spremembe pri Minnesoti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calgary Flames | Hokejisti Calgaryja so ugnale prvake iz Las Vegasa. | Foto Reuters

Hokejisti Calgaryja so ugnale prvake iz Las Vegasa.

Foto: Reuters

Ekipa Calgary Flames je v ligi NHL doma z 2:1 po podaljšku premagala branilce naslova Vegas Golden Knights. Izgubili sta tudi vodilna ekipa lige New York Rangers na domačem ledu in v gosteh drugouvrščeni Boston Bruins. Slednji imata tako kot tretji Vegas po 31 točk na lestvici. Vodstvo Minnesote Wild je po nizu sedmih porazov odpustilo trenerja Deana Evasona.

Winnipeg Jets
Sportal Winnipeg zamudil skok na prvo mesto

MacKenzie Weegar je v Calgaryju odločil dvoboj pet sekund pred koncem podaljška po samostojni akciji, ki jo je začel na modri črti domačega dela igrišča. A.J. Greer je za plamene zadel v tretji minuti zadnje tretjine. Vratarja Dana Vladarja (25 obramb), ki je zamenjal obolelega Jacoba Markstroma, je premagal William Karlsson. Slednji je zadel za vodstvo Vegasa ob koncu 14. minute, potem pa je Vladar zaklenil svoja vrata.

Alex Tuch z dvema goloma in Casey Mittelstadt s tremi točkami po golu in dveh podajah sta vodila Buffalo Sabres do presenetljive in visoke zmage s 5:1 proti Rangers v tekmečevi kultni dvorani Madison Square Garden. Sablje, ki so šele 18. ekipa lige, so prišle v New York po visokem porazu z 2:7 proti New Jersey Devils, a so tokrat rangerje presenetile in jim prizadejale prvi poraz doma po petih zmagah in drugega na zadnjih 16 tekmah.

Vrhunci dvoboja v New Yorku:

Tudi igralci Columbus Blue Jackets so na svojem ledu ugnali Boston Bruins s 5:2 in s tem je ta čas drugouvrščenemo moštvo lige izgubilo tretjič v nizu. Rus Jegor Činakov je za domače prispeval gol in podajo, poleg njegovih rojakov Dmitrija Voronkova, Ivana Provorova in Kirila Marčenka je zadel tudi Justin Danforth.

Vratar Spencer Martin je ubranil 31 strelov Bostona. Premagala sta ga le Matthew Poitras in John Beecher. Čuvaja mreže tekmecev Jeremyja Swaymana (17 obramb) je po 27 minutah zamenjal Linus Ullmark (18 obramb).

Sam Reinhart si s 15 zadetki deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev lige NHL. | Foto: Reuters Sam Reinhart si s 15 zadetki deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev lige NHL. Foto: Reuters

Sam Reinhart je zadel dvakrat za zmago Floride Panthers s 5:0 v Kanadi proti Ottawi Senators. S tem je prišel do 15 golov v sezoni in je prvi strelec lige skupaj z Brockom Boeserjem (Vancouver) in Nikito Kučerovom (Tampa Bay). Ruski vratar Sergej Bobrovski (20 obramb) je drugič v sezoni in 40. v NHL svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Za Rangers, Bostonom in Vegasom ter tokrat prostim Coloradom (30) so z 29 točkami na petem mestu lige Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Naslednjo tekmo bodo kralji igrali v četrtek zjutraj po slovenskem času doma proti Washington Capitals. Slednji so z 1:2 izgubili proti San Jose Sharks ter so 16. na lestvici NHL. Kralji bodo poskušali podaljšati niz zmag na šest.

Minnesota odpustila trenerja po nizu porazov v NHL

John Hynes je novi trener Minnesote Wild. | Foto: Guliverimage/Getty Images John Hynes je novi trener Minnesote Wild. Foto: Guliverimage/Getty Images Vodstvo ekipe Minnesote Wild je odpustilo trenerja Deana Evasona po nizu sedmih porazov v severnoameriški hokejski ligi NHL, je sporočila liga na svoji spletni strani. Zamenjal ga je John Hynes. Devetinpetdesetletni Kanadčan je bil peto leto trener v najmočnejši hokejski ligi na svetu, vse je preživel v ekipi Wild. Dokončno se je poslovil po porazu z 1:4 proti Detroitu. Minnesota je s 14 točkami na 14. mestu med 16 ekipami zahodnega dela NHL.

Oseminštiridesetletni Hynes je moral zapustili mesto trenerja Nashville Predators 30. maja, ko ga je nasledil Andrew Brunette. Ekipi Predators se namreč v minuli sezoni ni uspelo uvrstiti v končnico Stanleyjevega pokala prvič po tekmovalnem obdobju 2013/14.

Liga NHL, 27. november:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kralji s Kopitarjem znova blesteli in skočili tik pod vrh
Anže Kopitar
Sportal Kopitar po asistencah ujel rekorderja Dionna, kralji v gosteh ostajajo neporaženi
Boston Bruins
Sportal Vodilni ekipi zahoda in vzhoda zmagovito
Ne spreglejte