Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 11. 2023,
6.55

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Anaheim Ducks Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sobota, 25. 11. 2023, 6.55

5 mesecev, 1 teden

Liga NHL, 24. november

Kopitar po asistencah ujel rekorderja Dionna, kralji v gosteh ostajajo neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
Anže Kopitar | Anže Kopitar je na gostovanju pri Anaheimu k zmagi prispeval gol in podajo, s katero se je na vrhu lestvice kalifornijske franšize izenačil z Marcelom Dionnom. | Foto Reuters

Anže Kopitar je na gostovanju pri Anaheimu k zmagi prispeval gol in podajo, s katero se je na vrhu lestvice kalifornijske franšize izenačil z Marcelom Dionnom.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri kalifornijskem tekmecu Anaheim Ducks zmagali s 5:2 in tako po devetih tekmah v gosteh še ne poznajo poraza. Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo in gol, s katerim je izenačil rekord franšize iz mesta angelov. Hrušičan se je s 757. asistenco na prvem mestu lestvice kraljev izenačil z dozdajšnjim rekorderjem po asistencah Marcelom Dionnom.

Boston Bruins
Sportal Vodilni ekipi zahoda in vzhoda zmagovito

Nov večer, nov mejnik slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja. V začetku sezone je postal kralj z največ odigranimi tekmami v zgodovini kalifornijskega kluba, nato kot četrti član kraljev dosegel jubilejni 400. zadetek, pa pred dnevi postal kralj z drugim najvišjim številom točk, doseženih v najmočnejši ligi, zdaj pa je na prvem mestu še po številu asistenc. 

Ob zmagi v Anaheimu s 5:2 je kapetan prispeval podajo za vodilni gol (1:0), to je bila njegova že 757., s čimer je izenačil rekord franšize, ki ga je do te tekme v rokah držal Marcel Dionne. Kopitar je za četrto zaporedno zmago na kalifornijskem obračunu tudi zadel, v zadnji tretjini je mrežo domačih zatresel za vodstvo s 5:1.

Le še zmaga jih loči od izenačenja rekorda

Kralji so nadaljevali sijajno gostujočo serijo. V novi sezoni v gosteh sploh še ne poznajo poraza. Zmagali so še na devetem gostovanju in so tako le še eno zmago oddaljeni od rekorda lige Buffalo Sabres iz sezone 2006/07, ki so takrat sezono odprli z desetimi gostujočimi zmagami.

V Anaheimu so povedli v 11. minuti z golom Kevina Fiale, ko so izkoristili številčno prednost. Le nekaj minut zatem so imeli nov power-play in s pomočjo Arthurja Kalijeva zvišali na 2:0. Quinton Byfield je v začetku druge tretjine zvišal na +3, Fiala pa z drugim golom na tekmi na 4:0.

Gostitelji so sredi srečanja uspeli znižati na 1:4, a je Kopitar v začetku zadnjega dela z desetim golom sezone znova zvišal na +4. Anaheim je ob koncu nekoliko omilil poraz, tako da se je srečanje končalo z 2:5.

Vrhunci srečanja:

Kralji ostajajo na tretjem mestu pacifiške divizije, za vodilnim Vegasom zaostajajo tri točke, za drugim Vancouvrom pa dve, a imata obe moštvi dve oziroma tri odigrane tekme več. Naslednja tekma Kopitarja čaka že danes ob 22. uri po srednjeevropskem času, ko bodo gostili Montreal Canadiens.

Vancouver je nocoj s 5:1 odpravil Seattle Kraken, Vegas je bil prost.

Tampa napolnila gol Caroline

Najvišjo zmago večera je vknjižila Tampa, ki je pri Carolini zmagala s kar 8:2. Nikita Kučerov je dvema goloma dodal kar štiri asistence, Brendan Point pa je zadel trikrat in še dvakrat podal.

Nikita Kučerov je ob zmagi dvakrat zadel in štirikrat podal. | Foto: Reuters Nikita Kučerov je ob zmagi dvakrat zadel in štirikrat podal. Foto: Reuters Osem golov je dosegel tudi Nashville, ki je s 8:3 odpravil St. Louis Blues in vknjižil četrto zaporedno zmago.

Odlično serijo so nadaljevali hokejisti Winnipeg Jets, ki so za peto zaporedno zmago, sicer pa osmo na zadnjih devetih tekmah, s 3:0 premagali Florida Panthers, Connor Hellebuyck je zaustavil vseh 32 poskusov tekmecev.

Vodilno moštvo vzhodne konference Boston Bruins je doma z 2:5 izgubilo z Detroitom, drugouvrščeni Rangersi pa so s 3:1 premagali Philadelphio.

 

Liga NHL, 25. november

Lestvica

Preberite še:

Alex Nedeljkovic
Sportal Nedeljkovic zaustavil prvake
Ne spreglejte